Februárban térne vissza az orosz bombázó

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 16. 14:44
Lassan visszatér a kedve az atlétikai versenyek egyik legszebb klasszisának, aki már tudja, mikor szeretne újrakezdeni pályafutását. A gyönyörű Jelena Iszimbajeva úgy tervezi februárban a donyecki rúdugró-gálán indul újra, ha addig nem történik semmi rendkívüli.


 

A kétszeres olimpiai bajnok az elmúlt években belefásult az állandó utazgatásba és eredménykényszerbe, ezért tavasszal úgy döntött, kihagyja az idei szabadtéri szezont. A világversenyeken éveken át verhetetlen 28 éves fenomén tavaly ugyan 5.06 méterre javította a világcsúcsot, de érvényes kísérlet nélkül esett ki a szabadtéri világbajnokságon, majd ugyanígy járt idén a dohai fedett pályás vb-n is.

„Tudom, hogy jövő februártól ismét versenyzek majd” – jelentette ki a gyönyörű Jelena a szingapúri ifjúsági olimpián tartott sajtótájékoztatón.

Az újrakezdés helyszíne jelképesnek mondható, hiszen a donyecki gála összeforrt a legendás Szergej Bubka nevével. Az ukrán sportember pedig Iszinbajeva első számú példaképe. Sokan úgy vélik, az orosz hölgy éppen Bubkától tanulta el a világcsúcsdöntős fortélyát, hozzá hasonlóan általában a magas pénzdíjú versenyekre tartogatta a bravúrt, mindig 1-1 cm-t módosítva az addigi rekordon…

„Az is biztos, hogy elindulok jövőre a fedett pályás Európa-bajnokságon. A további versenyekről később hozok döntést. Természetesen a legfontosabb célom a 2012-es londoni olimpia, noha 2011-ben szabadtéri világbajnokságot is rendeznek. Utolsó nagy versenyem pedig a 2013-as moszkvai vb lesz!” – jelentette ki Jelena Iszinbajeva.

A rendkívül csinos atléta azt is elárulta, hogy most már unatkozik, hiányzik a korábban megszokott életmód.

„Amikor folyamatosan versenyeztem, akkor minden reggel úgy ébredtem, hogy tudtam, mi lesz az aznapi programom: edzés, pihenés, étkezés. Az elmúlt három hónapban azonban megváltozott minden, reggelente magam sem tudtam, mit csinálok majd aznap. Unalmasnak találom az átlagos életet. Korábban azt gondoltam, lemaradok olyan dolgokról, amelyek jellemzik az átlagnők életét. De most már tudom, sokkal érdekesebb és színesebb az én sportolói életem…”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu