EU-s elnökség: sportból jeles

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 27. 15:41
A sport területén egyértelműen sikeres volt a magyar európai uniós elnökség, mert az elmúlt fél év során valamennyi tagállam elfogadta a sport első uniós munkatervét – hangoztatták az európai sportigazgatók kétnapos gödöllői informális értekezletén résztvevő külföldi delegációk képviselői.


Czene Attila szerint a magyar elnökség által készített munkaterv tovább erősíti a sport pozícióit az uniós politikán belül.

"A Lisszaboni Szerződésben, az Európai Unió működését szabályozó alapokmányban immár másfél éve önálló területként szerepel a sport, s erre ráépítve a magyar elnökség dolgozta ki az unió első sport munkatervét, amelyet májusban Brüsszelben sikerült elfogadtatni a többi 26 ország minisztereivel" - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára a kormányzati és a civil sportszervezek vezető képviselőinek részvételével zajló értekezlet szünetében az MTI-nek. - "Ez a munkaterv a sport területén a következő három évre meghatározza a közös, uniós fellépések fő irányvonalait. Ebben az egyik hangsúlyos terület, hogy a sport tisztaságát meg kell őrizni a doppinggal és az illegális sportfogadásokkal szemben. Jelenleg ugyanis ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a sportra".

Címkék: egyeb
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu