Erdei: Engem nem a pénz motivál!

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. február 29. 11:10
Erdei Zsoltot nem keresték meg egy Jean Pascal elleni meccs lehetőségével, így a veretlen magyar félnehézsúlyú ökölvívó le sem mondhatta a találkozót.


 

Erdei Zsolt menedzsmentjén keresztül reagált így szerdán a magyar sajtóban korábban megjelent hírre, miszerint a magyar bokszoló mondta le a kanadaiak korábbi WBC-világbajnoka ellen tervezett meccset.

"Mivel semmilyen megkeresés nem érkezett hozzám az említett Jean Pascal-mérkőzéssel kapcsolatban, így értelemszerűen visszamondani sem tudtam - idézte Erdeit a közlemény. - Az pedig nevetséges, hogy csak a pénz miatt szalasszak el ilyen lehetőséget. Ha a pénz motiválna, nem is vágtam volna bele az amerikai kalandba, nekem ez más kihívást jelent. Ez igazi megmérettetés. Nem titkoltam azt sem, hogy a Tavoris Cloud elleni meccspénzem meg sem közelítette azt, amit az Universumnál kerestem, mégis elvállaltam, mert egy motiváló címmeccs lett volna, egy neves ellenféllel."

A Pascal elleni mérkőzésre több internetes szaklap szerint is április 14-én került volna sor, ám Erdei erről hivatalosan semmit sem tudott. A boxingscene.com úgy tudja, hogy a meccs azért marad el, mert nem volt elég pénz rá.

"Bevett szokás, hogy először a televíziók és promóterek alkudoznak egymással, hiszen ez profi boksz, ezen a szinten a pénz sok mindent eldönt - mondta Erdei. - Sajnos egyáltalán nincs befolyásom arra, hogy ők hogyan döntenek. Valószínű, ebben az esetben is ez lehetett, még nem jutottak a tárgyalások addig a szintig, hogy a sportmenedzserem Christof Hawerkamp vagy én hivatalosan tudomást szerezzünk róla. Remélem, lesz lehetőségem, hogy bizonyítsak hamarosan mind a magyar, mind az amerikai közönségnek."

A korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnok bunyós legutóbb tavaly júniusában az amerikai Byron Mitchell ellen lépett szorítóba, s technikai KO-val győzött. Ezt követően december 31-én Tavoris Clouddal mérkőzött volna meg az IBF félnehézsúlyú koronájáért, ám kézsérülése miatt kénytelen volt lemondani a találkozót.

Erdei Zsolt jelenleg szinten tartó edzéseket végez, és várja, hogy sérült keze meggyógyuljon. Vélhetően már két héten belül megkezdheti a bokszedzéseket is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu