Csúnyán elaltatta magát a London Irish

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 1. 10:39
Háromhetes szünet után, nem akármilyen mérkőzéssel folytatódott az angol élvonalbeli rögbi-bajnokság (Guinness Premiership). A meccs hőse Olly Barkley volt, aki 18 pontot tett hozzá a Gloucester sikeréhez, és nem akármilyen siker volt ez, hiszen az 51. percben még 21-9-es hátrányban voltak a hazaiak, a vendég Irish viszont kiengedte a kezéből a biztosnak tűnő sikert, ezért pedig nagy árat fizetett.


A játékvezető Dave Personnak már az első percekben dolga akadt, nem is kevés, ugyanis rendkívül paprikás hangulatban indult a meccs. A tolongásoknál repkedtek a pofonok, az ütközéseknél a váll és a könyék is dolgozott. Mindezeket a sértettek és társaik érthetően zokon vettek. De legalább mindkét társaság kivette a részét az adok-kapokból. Kiállítás viszont nem lett egyik dologból sem, csupán szóbeli feddés.


Ilyen indítást követően mindössze a nyolcadik percig kellet várni az első pontra: Peter Hewat értékesített egy büntetőt, vezetett az Irish.

 

Action Images



Négy percel később az első célt is feljegyezhettük: Adam Thompstone volt, aki bevitte a tojáslabdát az alapvonalon túlra. Mivel Hewat berúgta a jutalmat, már 10-0-ra vezetett az Irish, ami tetemes előnynek mondható, mindössze tizenkét perc leforgása alatt.

Az első félidőben nem sokat tett hozzá a mérkőzéshez a maga alatt lévő Gloucester, ami meglátszott azon is, hogy a huszadik percben, egy gyönyőrű támadást, látványos húzást követően az Irish újabb célt vitt, most Topsy Ojo volt a befejező ember. Ámde a jutalomrúgás kimaradt így „csak” 15 pontos vezetésnek örvendhettek a vendégek. Ami a legtöbb esetben egyet jelent a győzelemmel, ezúttal azonban kevésnek bizonyult, de ne szaladjunk ennyire a történtek elé.


A Gloucesterben valami elszakadhatott akkor, hiszen sorra törtek ki kisebb csetepaték a tolongásoknál.

Kis vigaszdíj lehetett a hazaiak számára, hogy a 28. minutumban Olly Barkley révén három pontot lefaragtak a hátrányukból, aki egy büntetőt értékesített. Ez azonban akkkor még csak alamizsnának is nehezen volt nevezhető.

Nem vigasztalódhatott azonban túl sokáig a hazai publikum, ugyanis hat perccel később egy közeli büntetőrúgást követően, amit Hewat végzett el, már 18-3-ra módosítva az állás, visszaállítva a tizenöt pontos különbséget.


A 38. percben ismét felcsillant egy kis esély a Gloucester előtt, Barkley ugyanis szinte a felezővonalről rúgott be egy büntetőt, amivel ismét három pontot faragtak a hátrányukból.

A félidő utolsó momentuma is hasonlóan alakult, annyi különbséggel, hogy Brakley most kicsit közelebbről végezhette el a büntetőt, és ez is bement, 18-9-re hozva fel csapatát, csökkentve a különbséget és esélyt adva a felzárkózásra a második félidőben. Ám ehhez egy alapjaiban más taktikával, de különösen más felfogásban lévő Gloucesterre volt szükség.


A második játékrészt a felek nagyon keményen nyitották, aminek többek között az is lett az eredménye, hogy az egyik gloucesteri játékos, név szerint Dave Lewis súlyosan megsérült - a labdát vitte volna, amikor szerelésképpen nyakszirten fejelték, még oxigénpalackot is adtak neki a segítségére érkező orvosok -, és agyrázkódás miatt le kellett cserélni.

Egy perccel később támadott a Gloucester, ámde elveszíteték a labdát, és lekontrázta őket az Irish. Az ellentámadásból ugyan cél nem született, de büntetőt ítélt nekik a játévezető, aki még egy sárgalappal is díjazta Anthony Allen megmozdulását. Hewat berúgta a szabadrúgást, és ezzel már huszonegy pontnál és ismét tizenkét pontos előnynél volt az Irish.

Ismét bekeményítettek a csapatok, amit megint egy gloucesteri bánt, most Azam volt a szenvedő alany, Dave Peterson bíró viszont elnéző volt az esetnél.

Az elkövetkező tizenöt percben óriási feltámadásba kezdtek a hazaiak, Olly Barkley egymás után háromszor is értékesítette a büntetőket - cél közelébe nem nagyon jutottak, ez az egyetlen sanszuk volt a felzárkózásra -, és ezzel nagyon szorossá vált az összecsapás, mert már csak három pont választotta el a két csapatot.

Folyamatosan csökkenő előnyüket elég nehezen viselték az egyre jobban elbizonytalondó vendégek, és egy sárgalap után, már emberhátrányban voltak kénytelenek tovább játszani.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen óriási feltámadást követően Iain Blashaw a mérkőzés vége előtt hét minutummal célt vitt, és ezzel megfordította a mérkőzést! Pedig nem sokkal korábban még tizenkét pontos hátrányban is voltak.

 

Action Images



Újabb említésre méltó esemény már nem történt, így hatalmas bravúrt végrehajtva, a Gloucester nem csak legyőzte a London Irist, de meg is előze a tabellán, így most már a z övék a vezető pozíció.

A forduló másik mérkőzésén a Harlequins 27-6-ra verte a Northampton Saints csapatát, míg a tizenegyedik fordulóból elmaradt találkozón a Worcester Warriors 37-20-as vereséget szenvedett a Sale Sharks csapatától.

ANGOL ÉLVONALBELI RÖGBI-BAJNOKSÁG (GUINNES PREMIERSHIP):
19. FORDULÓ:
  • Gloucester – London Iris 23-21
  • Harlequins – Northampton 27-6
11. FORDULÓ:
  • Worcester Warriors – Sale Sharks 20-37



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu