Berki leesett a lóról a vb-n, nem döntős

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 1. 12:55
Berki Krisztián, a lólengés olimpiai- és világbajnoka nem jutott döntőbe az antwerpeni torna világbajnokságon, mert a keddi selejtezőben leesett a szerről.


 

Berki Krisztián gyakorlatára - miután az úgynevezett orsó közben leesett - 14,533-as pontszámot kapott, ami csak a 24. helyre volt elegendő. A kétszeres vb-győztes (2010, 2011) tornász a selejtezőben a 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, az új, jóval nehezebben végrehajtható elemekkel tűzdelt 7,0-s kiinduló pontszámú bemutatóját a szombati fináléra tartogatta.

"Talán a 2000-es évek elején, a cottbusi világkupán fordult elő velem legutóbb, hogy leestem a szerről" - nyilatkozta az Újpest 28 éves, világbajnoki címvédő tornásza. - Egy ilyen esetnek nyilván nem egy világbajnokságon kellene bekövetkeznie, de mi sportolók sem vagyunk gépek, előfordul, hogy hibázunk, sajnos én most rontottam."

"Természetesen bánom, hogy a vb-döntőben nem tudom bemutatni az új gyakorlatomat, ugyanakkor ez azt is jelenti számomra, hogy van még mit tökéletesíteni ezen a gyakorlaton" - mondta Berki. - Abból a szempontból csalódott vagyok, hogy nem ezt vártam magamtól, a 2016-os riói olimpiáig azonban még rengeteg időm van felkészülni, és begyakorolni az elemeket."

Berki közel kilenctized ponttal maradt le a döntőről, a nyolc versenyzőt felvonultató fináléba utolsóként bekerült japán Kamejama Kohej ugyanis 15,400 pontot kapott a produkciójára. Berki előtt az Európa-bajnok brit Daniel Keatings is leesett a lóról, így ő sem jutott döntőbe.

A világbajnokság hivatalos honlapja szerint sem a szerenkénti döntőkben, sem az egyéni összetett fináléban nem lesz magyar férfi tornász. Hétfőn Tálas Bence mind a hat szeren, Szabó Nándor pedig négyen volt érdekelt, de egyikük sem ért el olyan eredményt, amely elegendő lett volna a döntős részvételhez.

Kállai Zoltán - szintén hétfőn - lólengésben, Vecsernyés Dávid pedig kedden négy szeren selejtezett, de nekik sem sikerült kivívniuk a fináléba kerülést. Utóbbi összesen 52,082 pontot kapott a talajon, gyűrűn, nyújtón és korláton bemutatott gyakorlataira, ez összesítésben a 87. helyre volt elég. Tálas a 44., Szabó a 85. helyen zárt egyéni összetettben, míg Kállai végül 12. lett lólengésben.

Címkék: berki_krisztian
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu