Bárdosi visszaadja az aranyérmét

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 23. 20:40
Bárdosi Sándor visszaadja a 2009-es Világjátékokon, szumóban szerzett aranyérmét, amelytől doppingvétség miatt fosztották meg - tájékoztatott a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ).


Bárdosi Sándor a tajvani Világjátékokon 2009 júliusában lett első, majd októberben doppingvétségre hivatkozva fosztották meg az olimpián kívüli sportágak világversenyén szerzett aranyérmétől. Elmondása szerint  közvetlenül az elutazás előtt megcsípte egy darázs, és az erre kapott  gyógyszer került a szervezetébe, ami aztán a pozitív tesztet  eredményezhette. A versenyzőt a Magyar Sumo Szakszövetség fegyelmi bizottsága novemberben két évre eltiltotta. 

"Az érem az jól van, megvan, köszöni szépen, jól érzi magát. Húzom a számat, nem szívesen adnám vissza, de ha nagyon nagyon erőltetik, akkor feldobom az asztalra, és vigyétek, ha nekik ez a gumicsengőjük akkor ott van, vigyék, de ezt a címet úgysem tudják elvenni, mert ezt a címet megnyertem, dopping nélkül”- nyilatkozta korábban Bárdosi.

A sportoló az NSSZ-en keresztül most mégis visszajuttatja az érmet, a szövetség ezzel együtt kezdeményezi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél (WADA) a B-próba elvégzését.

A kötöttfogású birkózóként 2000-ben olimpiai ezüstérmes, 32 esztendős Bárdosi a sportágtól eltávolodva más küzdősportokban, utoljára az MMA-ban próbált szerencsét az utóbbi években.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu