Átok ül a sztáratlétákon Teguban

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 30. 16:01
Jelena Iszinbajeva, LaShawn Merritt és Jessica Ennis lett a három legfrissebb áldozat a Teguban a sztáratlétákat érő átoknak, a női rúdugrás legendája simán búcsúzott, a női hétpróba és a férfi 400 méter címvédője pedig a második hellyel kellett, hogy beérje a világbajnokságon. Előbbi számban Farkas Györgyi a 24. lett.


A női rúdugrás világcsúcstartója és olimpiai bajnoka sikerrel vette az 4,65-ös magasságot, de annak ellenére, hogy ugrott már 5,06 métert is (ez a világrekord), a 4,75 méteren kettőt, 4,80-on pedig egyet rontva korán búcsúzott.

Kicsit jobban járt Jessica Ennis, aki szintén komoly esélyesnek számított hétpróbában, de az ukrán Ljudmila Joszipenko kihasználta gyenge gerelyhajítását és legyőzte.

Nem jött össze a címvédés világbajnoki és olimpiai aranyérmes LaShawn Merrittnek sem, őt 400-on a 18(!) éves grenadai Kirani James verte meg új egyéni csúcsot futva (44,60 s).

Az esélyesek kudarcai egy nappal azután történtek, hogy a férfi rúdugróknál az ötkarikás győztes és vb-címvédő Steve Hooker rendkívül korán, alig egy sikeres ugrással esett ki.

Valamifajta átok ül az sztárokon Dél-Koreában, hiszen korábban a 100-on toronymagas esélyes Usain Boltot rossz rajtja miatt zárták ki, 110 gáton pedig hiába nyert az olimpiai bajnok Dayron Robles, utólag őt is kiszórták Liu Hsziang hátráltatása miatt.

A női rúdugrást Iszinbajeva búcsújával a brazil Fabiana Murer nyerte (4,85 m), a férfi diszkoszvetőknél Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert búcsúja után nem történt meglepetés, a címvédő Robert Harting győzött (68,97 m). A férfi 800 métert a világcsúcstartó David Rudisha húzta be, míg a női 3000 méter akadályon az orosz Julija Zaripova fölényes sikert aratott az idei év legjobbj eredményével. A hétpróbázóknál Farkas Györgyi a 24. lett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu