Átadták a Fair Play-díjakat

Létrehozva: 2013. április 9. 23:12
A dr. Kamuti Jenő által vezetett Magyar Fair Play Bizottság döntése alapján, három kategóriában, 11 díjazottnak adták át az idei Fair Play-díjakat kedden, a MOM Kulturális Központban megrendezett ünnepség keretében - írja a mob.hu. Gyurta Dániel úszó, Fináczy György vitorlázó, és Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó is trófeát érdemelt ki sportszerűségéért a bizottságtól.


Kamuti Jenő köszöntőjében elmondta: az etikai, erkölcsi és gazdasági válsággal való küzdelem mellett a sport jelent kapaszkodót az ember életében. A Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke visszaemlékezett: a nemzetközi szervezet ötven évvel ezelőtti párizsi megalakulását követően egy esztendővel később Magyarországon is magalakult a Fair Play bizottság. A sportvezető zárszavában bejelentette, hogy két kategóriával bővítik jövőre a Magyar Fair Play Díjat: az ifjúságiak (20 éves korig) és az amatőrök között is elismerik a sportszerű cselekedeteket.

Az eseményen számtalan olimpiai érmes versenyző és sportvezető mellett részt vett Borkai Zsolt, a MOB elnöke, dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, valamint a vendéglátó kerület alpolgármestere, dr. Váczi János.

Gyurta Dániel, a londoni olimpia bajnok úszója édesapjának és családjának köszönte meg, hogy őt és Gergő testvérét a szerénység, a tisztelet és az alázat szellemében nevelték.

A Ferencváros nevében a színes bőrű brazil játékoshoz Somaliához fordulva, a diplomát átvevő Kubatov Gábor elnök megfogalmazta: „Bármely vallásból, kultúrából, bőrszínnel jön valaki, a sportban egységgé tud válni. Ha az öltözőben nem téma a rasszizmus, a lelátókon miért kellene, hogy az legyen? Itt áll mellettem egy példa: Somáliára példaképként tekintenek az emberek!”

A Kispest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway szintén a rasszizmus ellen való fellépésnek adott hangot.

Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó elmondta, nagyon sokat kapott a sporttól életében, de egyik legnagyobb ajándéknak a rengeteg barátot tekinti.  

Radulovics Bojána szerb-magyar, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó ismertette: azon dolgoznak a dunaújvárosi kézilabda-akadémián, hogy minél több tehetséget adjanak Magyarországnak, a magyar válogatottnak. Meghatottan, könnyek kíséretében mondott köszönetet édesapjának, majd Magyarországnak, ahol befogadták őt és nagyon jól érzi magát.

A gátfutó Baji Balázs portugáliai edzőtábor miatt nem tudott részt venni az eseményen, helyette nevelőedzője, Medovarszki János vette át a Diplomát. A 17 esztendős Liszka Eszter a sportág korábbi világbajnokától, Monspart Saroltától vette át az elismerést.

Fináczi György, Sípos Péter vitorlázók és Zsigmond Tibor tájékozódási futó, a Fair Play szellemével kísért több évtizedes tevékenységéért részesült méltatásban.

Fair Play-díjasok:

Fair Play cselekedet kategória:

Trófea: Gyurta Dániel úszó

Diploma: Liszka Eszter tájékozódási futó, Baji Balázs atléta

Életmű kategória:

Trófea: Fináczy György vitorlázó

Diploma: Kunszt Gábor a BHSE korábbi elnöke, Sípos Péter vitorlázó, Radulovics Bojána kézilabdázó, Zsigmond Tibor tájékozódási futó

Fair Play népszerűsítése kategória:

Trófea: Sákovicsné Dömölky Lídia vívó

Diploma: Ferencvárosi Torna Club, George F. Hemingway, a Kispest Honvéd tulajdonosa

Címkék: mob
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu