Amikor a Sólymok ették meg a Cápákat

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 8. 21:17
Az angol élvonalbeli rögbi-bajnokság (Guinness Premiership) tizenhatodik fordulója több izgalmat és meglepetést hozott. A Sale Sharks hazai pályán szenvedett vereséget az alsóházban szerénykedő Newcastle Falcons csapatától. Az első játékrészben még egyértelműen a hazaiak domináltak, de a második félidőre elkényelmesedtek, és hibát, hibára halmoztak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen elveszítették a mérkőzést. A címvédő, a bajnokságban gyengélkedő Wasp nyerte az Irish elleni londoni derbit.


Jól indult a Sharks számára a találkozó, Neil Briggs már a harmadik percben célt ért el, Charles Hodgson a jutalomrúgást is berúgta, így 7-0-ra vezettek. Charles öt percen belül még két rúgással beköszönt, így már hét perc leforgása alatt tizenhárom pontos előnyt tudhatott a magáénak a Sharks. A meccs ezen szakaszában a papírformának megfelelően óriási fölényben játszott a hazai gárda.

A tizenötödik percben a Newcastle is megszerezte első pontjait, Tom May révén, aki egy büntetőt értékesített. Azonban, egy perccel később Charles Hodgson válaszolt, és ismét tizenhárom pont volt a hazai előny.

Ezt követően előbb May újabb sikeres büntetője következett, majd John Golding célja, amit a 28. percben vitt, így a Newcastle kezdett visszajönni a meccsbe, hiszen már csak öt pont volt az előnye a Cápáknak.

A hazai publikumot, és kedvenc csapatukat sokkolták a második játékrész első minutumában történtek: egy szép akció után Danny Williams saját maga első, csapata másod célját megszerezve, döntetlenre módosította az állást. Miután viszont May berúgta a jutalomrúgást, már kétpontos előnyben voltak a vendégek.

A 46. percben egy kis időre visszaszerezte az előnyt a Sharks, ám Andrew Femby, aki csereként lépett pályára, újabb célt szerzett, és mivel May ezt a bónuszt is értékesítette, már 25-19 volt az állás, a vendégek javára.

Ezek után megpróbált talpra állni a Sharks, sikerrel, hiszen Charles Hodgson még két büntetőt rúgott be, és így egál volt.

Három perccel a vége előtt azonban jött a hidegzuhany: zárt tolongásból veszített labdát a Sharks, és ezt az óriási hibát kihasználva, Brent Wilson besétált az alapvonalon túlra. Ez volt a meccs utolsó említésre méltó eseménye, a Newcastle ezzel a bravúros sikerével két helyet föllépett a tabellán, így már a nyolcadik, a Sharks a második helyről csúszott vissza, igaz, a másodiktól az ötödik helyezésig a csapatok pontazonossággal állnak.

A Gloucester veresége ellenére maradt az első – 18 ezer néző előtt kaptak ki a Leicestertől –, a Bath szétverte a Bristolt, a Wasps győzelme ellenéra lecsúszott egy helyet, nyert még a Harlequins és a Northampton is.

GUINNESS PREMIERSHIP:
16. FORDULÓ:
  • Bath Rugby - Bristol Rugby 45-8
  • Leicester Tigers - Gloucester Rugby 24-10
  • Harlequins - Saracens 21-15
  • Worcester Warriors - Northampton Saints 12-22
  • Sale Sharks - Newcastle Falcons 25-32
  • London Wasps - London Irish 21-16

 

AZ ÁLLÁS:
1. Gloucester Rugby 17 meccs
51 pont
2. Leicester Tigers 16 47
3. Harlequins 16 47
4. Sale Sharks 16 47
5. Bath Rugby 15 47
6. London Irish 17 46
7. Saracens 16 37
8. Newcastle Falcons 16 34
9. London Wasps 15 33
10. Northampton Saints 17 33
11. Worcester Warriors 15 22
12. Bristol Rugby 16 10

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu