A csúcsra ért Magyarország büszkesége

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 23. 15:29
Berki Krisztián aranyérmes lett a rotterdami tornász-világbajnokság szombati lólengés-döntőjében. A magyar versenyző – aki legerősebb szerén eddig négyszer nyert Európa-bajnokságot, és kétszer volt vb-ezüstérmes – ezzel pályafutása csúcsára ért fel. A magyar klasszis már a selejtezőben a legmagasabb pontszámot kapta, és a döntőben is csak egy kis hibája volt, de így is kiugróan magas, 15.833 pontot kapott.



A riválisok közül a brit Louis Smith megközelítette őt, ám így sem tudta befogni (15.733). Az ausztrál Prashanth Sellathuraitól lehetett még tartani, ám ő is elmaradt legjobbjától, és gyakorlata közel sem volt olyan anyagerős és látványos, mint Berkié, így aztán végül a magyar tornász nyakába akasztották az aranyérmet.

Berki sikerével olyan magyar lólengés-nagyságok közé emelkedett, mint például Pelle István, Magyar Zoltán, Sivadó János, Guczoghy György és Borkai Zsolt. Berki mögött a brit Louis Smith lett a második, az ausztrál Prashanth Sellathurai pedig a harmadik. 

Utoljára 2002-ben volt világbajnoka a magyar tornasportnak, a 2000-ben olimpiai aranyérmes Csollány Szilveszter gyűrűn győzött Debrecenben. Lólengésben 1987 ótavártunk ilyen szép sikerre, Rotterdamban az a Borkai Zsolt diadalmaskodott, aki egy évvel később Szöulban az ötkarikás játékokon is első lett.


Eredmények, lólengés, világbajnok: BERKI KRISZTIÁN 15.833 pont, 2. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15.733, 3. Prashanth Sellathurai (Ausztrália) 15.566.

Címkék: berki_krisztian
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu