Talmácsi elárulta a siker titkát

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 1. 07:00
Interjú. Talmácsi Gábor újra a régi, jókedvű és optimista. A Grupo Milton, a Logistic Land, a Sedesa és az Aspar összefogásából létrejövő Balatonring Team gyorsaságimotoros világbajnoka a nyolcadliteresek után a negyedliteresek mezőnyében is a végső siker reményében áll rajthoz. Talma szurkol futballistáinknak, feltéve, ha ők is szurkolnak neki. A motoros ismét világbajnok lesz, válogatottunk pedig kijut a dél-afrikai vb-re - ez lehet a siker titka. Mint elmondta, egy vérbeli aszfaltszaggatóval száll harcba.


- Szép az új motor!

- Gyönyörű! Nem véletlenül piros-fehér-zöld a fényezés. Ez a színösszeállítás a céljaim szimbóluma, tízmillió magyarért küzdök futamról futamra.

- És gyors is a gép?

- Ha megnézzük a tömeg és a teljesítmény arányát, világossá válik, ez nem játékszer. Száz kiló, száztíz lóerő. Még meg kell szoknom, újdonság a kipörgésgátló is. A kigyorsításoknál néha kifordul féloldalasan a motor, ezt nem könnyű kontrollálni, máskor meg felugrik az első kerék, alig bírom visszarántani. Egy vérbeli aszfaltszaggatóval szállok harcba.

- Eggyel? Miért nem kettővel?

- Az első két futamon még nem lesz tartalékmotorom, de a harmadikon már igen. Éppen ezért Katarban és Japánban nem hibázhatunk. A szerelőimben maximálisan megbízom, a csapat új, a stáb a régi. Ez egy összeszokott, jól működő kollektíva.

- Többet tesztelhetett, mint korábban bármikor. Ennek már a szezonnyitón is érezhető lesz az áldásos hatása?

- Bízom benne. Az Aspar az Aprilia elsőszámú tesztcsapata, ennek köszönhető, hogy ötször is gyakorolhattam. Az Aspar finanszírozta az utazásomat és a felkészülésemet is az utolsó euróig. Ezek az eredmények csalókák, három nap alatt és tét nélkül sokkal könnyebb menni egy gyors kört, mint háromnegyedóra alatt élesben.

- Mire számít a 2009-es versenyszezonban?

- Ez egy másik géposztály, sok-sok újdonsággal. Ezek bivalyerős motorok, az ellenfelek pedig rettentően kemények. Ezekkel a gépekkel bárki képes menni három-négy jó kört, de huszonhárom-huszonnégy körön keresztül tökéletesen versenyezni nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is borzasztóan megterhelő.

- Az első öt közé várják, ott lesz az idény végén?

- Ha a legfőbb riválisaimat kellene felsorolnom, négy nevet említenék. Álvaro Bautista, Héctor Barbera, Marco Simoncelli és Mike Di Meglio. Velem kiegészülve ez az ötösfogat pályázhat a vb-címre és a dobogóra. Vagyis oda kell férnem, azon belül is minél előbbre. Persze lehetnek itt még változások, jelentkezhet egy-két meglepetésember is. Bizakodó vagyok, miért ne lennék az? Megoldódtak az anyagi gondjaink, most már csak motorozni kell…

- A labdarúgó-válogatott mérkőzésein is feltűnt már néhányszor a díszpáholyban. Mit gondol, kijutnak aranylábú fiaink a világbajnokságra?

- Én szurkolok nekik, de ők is szurkoljanak nekem. Én világbajnok leszek, ők pedig kijutnak a világbajnokságra! És Magyarországon mindenki boldog lesz! Ez lehet a siker titka.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu