Talma megmenekült, pénz állt a házhoz

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 31. 15:21
La vita è bella. Az élet szép. A gyorsaságimotoros-világbajnokság rajtjához közeledve megmenekült a magyar mesehős. A nyolcadliteresektől a negyedliteresek mezőnyébe átnyargaló Talmácsi Gábor a Balatonring Team színeiben vb-címre tör. Ez az álom, mely akár valóra is válhat, mindenesetre a hivatalos célkitűzés az első öt hely valamelyikének megszerzése. Az első két futamon egy gyári Aprilia áll majd Talma rendelkezésére, a harmadiktól kettő. A Grupo Milton, a Logistic Land, a Sedesa és az Aspar összefogott.


 

A Balatonring Team keddi budapesti sajtótájékoztatójára Talmácsi Gábor a vadonatúj motor nyergében érkezett a Gresham Palota Andrássy termébe, a jelenlévő mintegy száz újságíró pedig tapsviharral fogadta. Hiába, töretlen a népszerűsége. Talma széles vigyorral az arcán tűrte a szűnni nem akaró vakuzáport, nem kímélték a fotósok.

„Nagyszerű lehetőséget kaptam, újra dicsőséget szeretnék szerezni a hazámnak – mondta Talmácsi. – Köszönöm a szponzoroknak, hogy mellém álltak. A teszteken eddig jól szerepeltem, bizakodva várom az idénynyitót. Meg kell szoknom az új motort, ez egy száz kilós, száztíz lóerős gép, nem játékszer. Remélem, a versenyzői tapasztalatom elegendő ahhoz, hogy ezzel a motorral újra felérjek a csúcsra.”    

Teljes támogatást élvez 2009-ben Talmácsi Gábor, aki a financiális gondok elhárítása után már csak a motorozásra koncentrálhat. Az Aprilia RSA 250 GP 2009 nyergében az első öt hely valamelyikének a megszerzése a cél, de Talma titkon már az első negyedliteres évében világbajnoki címről álmodik.

A Grupo Milton 1,4-1,5 millió euróval, a Sedesa pedig 400 ezer euróval támogatja a nyolcadliteresek mezőnyében 2007-ben vb-címet szerző magyar motorost.

A teljes mezőny figyelembe véve hat pilóta rendelkezik gyári Aprilia motorral, közülük háromnak van két versenygépe. Talmácsi lehet a negyedik.

Az első két futamon, Katarban (április 12.) és Japánban (április 26.) még egy géppel kell vitézkednie, a harmadikon, a május 3-i Spanyol Nagydíjon, Jerezben már meglesz a második is. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu