Szalayék nagy bajban, Darázsiék feladták

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 6. 10:19
Háttértámogatás nélkül maradt a Szalay Balázs, Bunkoczi László autóscsapat a Dakar 2009-es tereprali viadalon, miután a Darázsi Zsolt vezette kamion a verseny feladására kényszerült.


Darázsiék MAN kamionja eddig is messze nem teljesített tökéletesen, a korábbi négy végigfutott Dakar és a Dél-Amerikába történő utazás a jelek szerint túlságosan is megterhelte. Már az első két szakaszon is látszott, hogy valami nem stimmel az autóval, de még teljesíteni tudták a távot.

 

Nem úgy a harmadik etapon, amikor a motorhiba már végképp megálljt parancsolt. A kiállás Szalayékat érinti a legérzékenyebben, hiszen a MAN vitte az Opelhez szükséges alkatrészeket.

 

A magyarok találtak ugyan olyan sportszerű riválist, aki továbbvitte volna a szükséges felszerelést, de mivel a MAN bentrekedt a szakaszon, a keddi rajthelyszíntől távol, esély sem adódott ennek gyakorlati megvalósítására.

 

A kiesett MAN csapatából Bahor Bea azonnal hazafelé vette az irányt, míg Darázsi és társa, Kis Róbert Buenos Airesből egy autóval próbál meg a mezőny után menni és csatlakozni a társakhoz.

 

Szalayék a 14. helyen állnak összetettben, őket Palik Lászlóék követik a magyarok közül két pozícióval lemaradva 16-ként. A harmadik magyar autósegység, Liszi Lászlóék a 33. helyen állnak.

 

A motorosoknál Dési János a 35., míg a kamionosoknál Szaller Zoltán és csapata a 17. pozíciót foglalja el.

 

A verseny negyed napján, kedden a Jacobacci és Neuquen közötti 488 kilométer vár a mezőnyre, amelyből 459 km lesz gyorsasági.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu