Remek magyar motokrosszos siker

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 10. 17:26
Szvoboda Bence az első magyar versenyző, aki pontot szerzett a motokrossz-világbajnokság Mx2-es kategóriájában! Az OXXO Energy Drink pilótája, Szvoboda Bence, egy kíméletlen hétvégén bizonyította be rendkívüli küzdeni tudását!


Nehezen indult Bence számára a hétvége Németországban, a teutschenthali motokrossz pályán. A szombati szabadedzéseken a beállításokkal volt elfoglalva Szvoboda Bence csapata, a nap végére sikerült is a pálya adottságainak megfelelően beállítani mindent. Délután jött az időmérő verseny, ahol az OXXO Energy Drink pilótája jól rajtolt, az élmezőny végén tudott maradni szinte a verseny végéig. A 12-ik helyér harcolt, amikor elkezdett egyre erőtlenebb lenni a motor, Bence lelassult, majd a következő körben felrobbant a blokk…

Vasárnap a bemelegítő edzésen minden rendben volt, Szvoboda Bence nem erőltette a jó köridőket, inkább tartalékolt a versenyre. Az első futam rajtját jól kapta el a magyar versenyző, egy körig a 15-ik helyen motorozott, amikor egy ugrató leérkezőjében eltört az egyik kormánytartó csavar, emiatt a kormány előre csúszott, Szvoboda Bence nem érte el a féket, és óriásit esett.

A fiatal pilóta le volt törve rendesen, de a második futam rajtjához újult erővel, bízva önmagában állt oda.

A magyar versenyző rajtja ismét jól sikerült, ismét a 13-15-ik helyen volt első körében, majd kezdett kialakulni a sor, ő pedig tartotta pozícióját. A futam kétharmadánál megjött a szokásos mélypont, Szvoboda Bence kezdett fáradni, köridejei lassultak, néhány helyet visszaesett, de ne feledjük, világbajnoki pályán, erős mezőnyben hihetetlen nyomás alatt versenyzett végig.
A futam vége felé ismét magára talált, tudott előzni is, végül a 19-ik helyen intette le a kockás zászló. Szvoboda Bence ezzel megszerezte élete első világbajnoki pontjait. Ráadásul rögtön kettőt, végre boldogan nyilatkozott:

„Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok, és mennyire megkönnyebbültem – kezdte nyilatkozatát az Oxxo versenyzője . - Nagyon nehezen jött össze a vb pont, de megcsináltam, és ennek nagyon örülök! Tudtam, hogy képes vagyok rá, de végre be is bizonyítottam, hogy meg is tudom csinálni. Ez nagy lökést adhat innentől, úgy érzem ennél jobban is fog menni, több kondi kell, fejben sokat kell még fejlődni, például a nyomválasztásnál, úgyhogy van bőven feladat a vb-n, de jó az irány, és végre pontszerző helyen végeztem. Egész hétvégén el voltam keseredve, egyszerűen nem igaz, hogy sorozatban nem tudok befejezni hétvégenként futamokat ráadásul nem az én hibámból. „

A németországi világbajnoki futamokon forgatott videónkat és képeinket kedd estétől láthatják az oxxoenergydrink.com –oldalon.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu