Megtalálták Talmácsi Gábor utódját!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 28. 09:13
Igaznak bizonyultak a napok óta terjengő híresztelések, az alig 21 esztendős Németh Balázs ülhet gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedliteres géposztályában szereplő Balatonring Team megüresedett motorjára, jelentette be az istálló csütörtök reggel. Talmácsi Gábor kiszállása után az ifjú titán már hétvégi Olasz Nagydíjon rajthoz áll a világ legjobbjai ellen.


Hétfőn véglegesen szakított egymással a Balatonring Team és Talmácsi Gábor, így máris megindultak a találgatások, vajon ki foglalhatja el a megüresedett helyet. A menedzsment ragaszkodott hozzá, hogy magyar pilóta foglalja el a 2007-es nyolcadliteres világbajnok helyét és tervük valósággá vált.

 

Csütörtök reggel a csapat bejelentette, Németh Balázzsal képzelik el a jövőt, aki már a hétvégi Olasz Nagydíjon rajthoz áll Mugellóban a világ legjobbjai ellen. A rövid felkészülés hatékonysága érdekében a ifjú versenyző máris elutazott Itáliába.

 

Németh 1988-ban Budapesten született, hat évesen ült először motorra, és néhány hetes gyakorlás után azonnal megnyerte első versenyét. Azt mondja, már akkor „megpecsételődött” a sorsa.  A 90-es évek végén a kis kategóriákban sorra nyerte az ifjúsági és utánpótlás bajnokságokat.

2005-ben aztán óriásit lépett előre, és a Superstock 600 felnőtt mezőnyében kezdett versenyezni, méghozzá nem is akárhogyan! Már a második futamon dobogóra állhatott a magyarok között, a Hungaroringen megrendezett Alpok-Adria kupa a nemzetközi mezőnyében a 3. helyen végzett, a magyar bajnoki futamot pedig megnyerte.

2006-ban már Superstock 1000-ben versenyezett, az Alpok – Adria kupában két első és egy harmadik helyezést szerzett, és versenyzett a Suzuki GSXR Kupában is, ahol összetettben második lett.

Belekóstolt a Supermotoba is, ahol szinte minden versenyét megnyerte, és a legtehetségesebb utánpótlás versenyzőnek választották. A magyar bajnokság második helyezettje volt „Junior” és „Open” kategóriában.

2007-ben a Full Gas Motorsport Egyesület színeiben a Superstock 1000 világkupán vett részt. Felvette a versenyt a gyári támogatással induló pilótákkal is, azonnal pontot, sőt pontokat szerzett, három alkalommal futotta meg a legjobb „top speed”-et.

2008-ban versenyzett a Supersport 600-as kategóriában is. 

NÉVJEGY, NÉMETH BALÁZS:
Születési hely, idő: Budapest, 1988.
Súly: 60 kg
Magasság: 168 cm
Legjobb eredményei: többszörös utánpótlás magyar bajnok, Superstock Világkupa pontszerző Kitüntető címek: Papp László ösztöndíj (2008), „Jó tanuló, jó sportoló” (2000, 2001), Legtehetségesebb ifjúsági versenyző (2003), „Élen a tanulásban, élen a sportban” (1999, 2002)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu