Jövőre sem lesz Magyar Nagydíj!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 30. 14:25
Olyan magyaros! A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan. A Balatonhoz közeli pályán az eredeti elképzelések szerint az idei 18 futamos vb egyik állomásaként lehetett volna magyarországi verseny is, ha - a honi motoros társadalom nagy álmaként - elkészül a sávolyi beruházás.


A Balatonring mint vb-színhely lehetőségként már az elmúlt esztendőben felmerült, ám a terv - ahogy az idén is - végül mindkét esetben kudarcot vallott. A Magyar Fejlesztési Bank és az annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium március 12-én úgy döntött, hogy nem köt szerződést a beruházóval.

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) március 18-án törölte az idei versenynaptárából a szeptember 19-re kiírt sávolyi magyar GP-t, s a helyére egy újabb spanyolországi futamot iktatott be - írja az mti.hu. Sávoly helyett az alcanizi Motorland Aragónon tartották meg a viadalt, s az új ibériai verseny helyet kapott a 2011-es naptárban is.

A FIM által csütörtökön közzétett terv szerint jövőre is 18 GP-t rendeznek, az elsőt március 20-án, Losailban a Katari Nagydíjért, a 2011-es vb-zárást pedig a november 6-i, valenciai futam jelenti. Ez utóbbival és az alcanizival, továbbá a jerezivel, s a barcelonaival együtt Spanyolország négy Grand Prix-viadalnak is otthont adhat a jövő esztendőben.

Az ideiglenes FIM-kalendárium:
március 20.: Katari Nagydíj (Losail) április 3.: Spanyol Nagydíj (Jerez) április 24.: Japán Nagydíj (Motegi) május 1.: Portugál Nagydíj (Estoril) május 15.: Francia Nagydíj (Le Mans) június 5.: Katalán Nagydíj (Barcelona) június 12.: Brit Nagydíj (Silverstone) június 25.: Holland Nagydíj (Assen) július 3.: Olasz Nagydíj (Mugello) július 17.: Német Nagydíj (Sachsenring) július 24.: Egyesült Államok Nagydíja (Laguna Seca) augusztus 14.: Cseh Nagydíj (Brno) augusztus 28.: Indianapolisi Nagydíj (Indianapolis) szeptember 4.: San Marinó-i Nagydíj (Misano) szeptember 18.: Aragón Nagydíj (Alcaniz) október 16.: Ausztrál Nagydíj (Phillip Island) október 23.: Malajziai Nagydíj (Szepang) november 6.: Valenciai Nagydíj (Valencia).


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu