Ismét Vale Rossi hátát nézte a mezőny

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 14. 22:05
Az éllovas Valentino Rossi végzett az élen a királykategóriában (MotoGP) az Indianapolisi Nagydíjon, a gyorsasági-motoros világbajnokságon. A hétszeres vb-győztes olasz klasszis előnye ezzel összetettben nyolcvanhét pontra duzzadt elsőszámú riválisával, a címvédő ausztrál Casey Stonerrel szemben. Rossi Indianában negyedszer diadalmaskodott, az idei kiírásban hetedszer nyert futamot.


Bár a királykategória mezőnye a valenciai szezonzáró előtt még Japánban, Ausztráliában és Malajziában is vizitál, mégis úgy fest, a hétszeres világbajnok Valentino Rossi játszi könnyedséggel söpri be nyolcadik címét.

Az olasz sztár nem rajtolt igazán jól Indianapolisban, ellenlábasai közül a 2006-os vb-győztes amerikai Nicky Hayden és a címvédő ausztrál Casey Stoner is faképnél hagyta. A feledhető kezdés után azonban körről körre kerekedett a mezőny fölé, csakhamar az élre állt.

Haydent megelőzve diadalmaskodott is, a harmadik helyen pedig a spanyol Jorge Lorenzo futott be. Stoner csak negyedik lett. A futamot egyébiránt a szűnni nem akaró esőzés és a csúszós pálya miatt idejekorán leintették, hét körrel a vége előtt.

Ez pedig azt jelenti, hogy Valentino Rossi immáron 287 pontos előnnyel vezet összetettben, a második helyen álló Stoner finoman szólva sincs lőtávon belül.

Kétszáz pont áll az ausztrál címvédő neve mellett, 87 egységnyi hátrányát úgy tűnik, Rossi közreműködése nélkül már nem dolgozhatja le, azaz olasz vetélytársa sorozatos hibáira is szüksége lenne a bravúrhoz. Harmadik helyen a spanyol Dani Pedrosa áll 193 ponttal.

 

A negyedliteresek futama viszont elmaradt. A közép-európai idő szerinti fél tizenegyes kezdés is egy csúsztatott időpont lett volna, a módosítást a szélsőséges időjárási körülmények indokolták. Az aszfaltra ipari mennyiségben érkező égi áldás keresztülhúzta a szervezők számításait, a kockázati faktor nagysága miatt törölték a versenyt a programból.       

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Valentino Rossi Olaszország Yamaha 37:20,095 perc
2. Nicky Hayden Egyesült Államok Honda 37:26,067
3. Jorge Lorenzo Spanyolország Yamaha 37:27,953
4. Casey Stoner Ausztrália Ducati 37:48,257
5. Andrea Dovizioso Olaszország Honda 37:48,919
6. B. Spies Egyesült Államok Suzuki 37:49,740
7. S. Guintoli Franciaország Ducati 37:56,318
8. Daniel Pedrosa Spanyolország Honda 37:57,353
9. Chris Vermeulen Ausztrália Suzuki 37:58,537
10. Andrea De Angelis San Marino Honda 38:02,532.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu