Ismét remekelt az OXXO Team

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 19. 10:23
Az OXXO Energy Drink versenyzői a kánikulában is hősiesen küzdöttek a bajnoki pontokért: Gyulán motokrossz bajnoki futamot rendeztek, míg Kakucson ralikrosszban szállt harcba Lajos Gyula.


Rekkenő hőség várta a motokrosszosokat Gyulán, a hőmérő higanyszála egészen 37 fokig emelkedett.

AZ OXXO Energy Drink legifjabb pilótái a 85-ös kategóriában versenyeztek, ezen belül Szondy Levente junior, míg Rozgonyi Ákos a serdülő bajnokság pontjaiért szállt harcba.

Szondy a negyedik helyen kvalifikálta magát a futamokra, első rajtja jól is sikerült, az élmezőnnyel tudott eljönni, de a második kanyar után egy ugrató felmenőjében elestek előtte, ő már nem tudta kikerülni a földön fekvő motort, és óriásit zuhant.  A mögötte elugró versenyző motorjával eltalálta a földön fekvő Leventét, aki az ütéstől kiperdült a pályáról. Rögtön mentőbe rakták, és kórházba szállították, ahol kiderült, szerencséje volt az OXXO pilótájának, zúzódásokkal megúszta a balesetet. Hogy mennyire kemény srác, azt bizonyítja, hogy a második futamon már a pálya széléről drukkolt Rozgonyi Ákosnak.

Rozgonyi Ákos ötödik helyen végzett az időmérőn, majd egy jó rajtot követően a pálya sáros részén megcsúszott, és visszaesett az ötödik helyre. Végig jó tempóban motorozva egy pozíciót tudott előrejutni, végül a negyedik helyen végzett, ami kategóriájának harmadik pozícióját jelentette.

A második futamban is jól rajtolt Rozgonyi, ám felvezető kör hiányában nem vett észre egy jobb nyomot, ahol ketten is megelőzték. Bár gyorsabb volt az előtte haladóknál, nem tudott előzni, végül az utolsó körben mindent egy lapra feltéve próbált előrébb jutni, de ő húzta a rövidebbet, elesett, megsérült a bokája, végül az abszolút ötödik, kategóriájának harmadik helyén intette le a kockás zászló.

A nagy kategóriákban Szvoboda Bence, és Marosi Dávid képviselte az OXXO Energy Drinket.

Az Mx2-ben a világbajnoki pontokkal hazatérő Szvoboda Bence hozta szokásos jó formáját. A szabadedzésen leggyorsabb volt, majd a kvalifikáción a második legjobb időt futotta. Az első futamon jól rajtolt Bence, s bár a futómű beállítása nem sikerült jól, kényelmes, ám így is gyors tempóban motorozott végig, összetettben második, Mx2-ben elsőként végezve. A második futam már küzdelmesebbre sikerült Szvobodának, ugyanis a rajtot nem kapta el jól, az első kanyar után a hatodik helyen volt, onnan kezdett felzárkózni. Nagyon hamar utolérte a második versenyzőt, ám ahol sokkal gyorsabb volt Bence, annyira egynyomos lett a pálya, hogy nem tudott előzni, így hét körig tartott, mire átverekedte magát ellenfelén. Onnantól viszont magabiztos előnyre tett szert az OXXO pilótája. Végül az Mx2-t megnyerve összetettben a második helyen végzett.

Az Mx1-ben Marosi Dávid még nincs csúcsformában, ráadásul előző héten megsérült edzés közben, így számára a cél az volt, hogy biztonságos motorozással minél több bajnoki pontot gyűjtsön.

Az első futam alatt még tombolt a kánikula, így Marosi nem bírta végig a tempót, de behozta motorját a kilencedik helyen. A második futamban fantasztikusan rajtolt, harmadiknak fordult, és sokáig ott is motorozott, foggal-körömmel védve pozícióját. A futam közepe felé ismét kijött a kondi hiány, ám Dávid küzdött, ahogy csak bírt, megnehezítette mindenki dolgát, aki el akart menni mellette. Végül a tízedik helyen intette le a kockás zászló, de a csapat így is büszke volt a fájdalmait figyelmen kívül hagyó, óriásit küzdő Marosi Dávidra.

Ugyancsak vasárnap versenyzett Lajos Gyula „Luigi”, az OXXO Energy Drink pilótája Kakucson állt rajthoz ralikrossz kategóriában. Rengeteg néző előtt, szintén kánikulában zajlottak a futamok.

A mért edzésen Luigi megfutotta a leggyorsabb kört, majd később a pályának egy olyan részét is használta, amit csak a szabadedzésen lehet, emiatt kizárták, és visszasorolták a mezőny végére. A következő selejtezőben így a 15-ik helyről indulhatott, s óriási tempót diktálva végül második helyen végzett, viszont a nagy csatában odalett a kuplungja. A következő selejtezőben emiatt hiába indulhatott már a második helyről, a rajnál a kuplung miatt visszaesett az utolsó helyre, s ismét kezdődhetett a felzárkózás. Ezúttal még keményebben küzdött az OXXO pilótája, aminek eredménye futamgyőzelem lett, és ezekkel az eredményekkel egyenes ágon jutott be a döntőbe, ahol második helyről rajtolhatott.

A közönség nagyon élvezte Luigi versenyeit, küzdelmeit, s egyre többen szurkoltak neki a végső győzelemért. Rögtön a rajt után hátulról nagy tempóval kilökték az OXXO versenyzőjét, így a forgatókönyv nem változott, jöhetett a felzárkózás… Luigi hatalmas tempóval közlekedve két kör után a harmadik helyig verekedte fel magát, majd megelőzte a második versenyzőt is, amikor egy újabb karambolban leszakadt az Ac-pumpája, s feladni kényszerült a futamot.  Lajos Gyula az eredménnyel nem volt elégedett, de büszke arra, hogy bár a ralikrosszban megengedett az előzés közbeni kisebb lökés, ütközés, ő minden futamban minden ellenfelét tisztán, kontakt nélkül előzte meg.

Az OXXO Energy Drink pilótája az összetett bajnokság második, míg kategóriájának továbbra is az első helyéről várja a következő versenyhétvégét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu