Csúszik a Balatonring átadása!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 20:37
Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi MotoGP hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a Sedesa vezette konzorcium nem nyújtotta be eddig a hitelkérelmét, így a Balatonring nem készülhet el időre - olvasható asz nso.hu-n az MTI beszámolója alapján. Ez azért nagy probléma, mert a spanyol beruházó a költségek felét kölcsönből kívánta finanszírozni.


Suchman Tamás a Távirati Irodának elmondta, hogy a magyar fél a feltételeket biztosította, kiemelten kezelte a beruházást és teljesítette a vállalásait, így a pálya pár héten belül megkaphatja az építési engedélyt. Ehhez a befektető jelentős beruházása révén megépült Sávoly község csatornahálózata, és hamarosan megkötik a szerződést a tisztítómű megvalósítására is.

A kormánybiztos beszámolója szerint a spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részt önerőből, fele részt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánta állni, azonban az ehhez szükséges hitelkérelme a mai napig nem érkezett be.

Márpedig enélkül nincs meg a fedezet a versenypálya szeptemberre tervezett megépítéséhez. A határidő betartásához nemcsak a hitelfelvétel ügyében kellett volna megtenni az első lépéseket, hanem a sávolyi helyszínen is, ami szintén nem történt meg.

Suchman Tamás álláspontja szerint a gazdasági válság vezetett a beruházás elhalasztásához, amiről a spanyol fél, ígérete szerint csütörtökön, közleményben ad majd tájékoztatást. A gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíjára szeptember 20-án kerülne sor az új Balatonringen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu