Állandó póthelyszín lesz a beugró pálya

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 24. 14:50
A szeptember 19-re kiírt, majd törölt Magyar Nagydíj helyére beugró új házigazda, a spanyolországi Aragón tartalék helyszín lesz a következő öt évben a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, amennyiben az eredeti rendező valamilyen oknál fogva nem tudja megrendezni a világbajnoki futamot - mint most a Balatonring.


A 2008-ban átadott, a Formula-1-ből már jól ismert Hermann Tilke által tervezett - Pedro de la Rosa szakértőként működött közre - 5.344 km-es pálya már tavaly decemberben is póthelyszínként szerepelt a versenynaptárban, amit most további öt évvel meghosszabbítottak.

Carmelo Ezpeleta, a gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna elnöke kedden jelentette be a megállapodást. Szerinte az aragóni pálya ideális lesz beugró helyszínnek.

"A célunk a folyamatos megújulás és fejlődés. Különböző okok döntöttek Aragón mellett. Ez az egyik olyan pálya, amely kimagasló minőségű, és amely áprilistól októberig bármikor otthont adhat világbajnoki futamnak." - nyilatkozta Ezpeleta a sajtótájékoztatón.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu