Negyedszer is csúcson a szuperanyuka

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 29. 12:05
Bámulatos és lenyűgöző, amit a korábbi világelső elért "második" teniszkarrierje során! Kim Clijsters egyszeres egyéni Grand Slam-győztesként vonult vissza, majd lánya születését követően újabb három diadallal növelte sikerei számát. A belga klasszis szombaton 3:6, 6:3, 6:3-ra múlta felül a kínai Li Nát az Australian Open döntőjében, így újabb GS-tornát söpört be, korábban a US Openen 2005-ben, 2009-ben és 2010-ben bizonyult a legjobbnak.


 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Clijsters (belga, 3.)–Li Na (kínai, 9.) 3:6, 6:3, 6:3

 

Az már korábban eldőlt, hogy új győztese lesz a melbourne-i női versenynek, lévén a négy közé olyanok kerültek, akik addigi egyszer sem emelhették magasba a díszes trófeát. Sőt, szombaton sportágtörténelmet írhatott volna Li Na, Kína első egyéni Grand Slam-bajnoki címéért harcolt.

Az ázsiai teniszező nem ijedt meg a lehetőségtől, önbizalmát az is növelte, hogy két hete Sydneyben legyőzte belga riválisát. Ezúttal rosszul kezdett Li Na, gyorsan brékhátrányba került, igaz hamarosan vissza is nyerte az elbukott adogatójátékát. Egyre nyugodtabb volt a kínai, míg Clijsters váratlanul sokat rontott.

Li 5:3-nál brékelt ismét, egy szettre került pályafutása legnagyobb egyéni sikerétől. A korábbi világelső azonban emelt játéka színvonalán, noha újabb két szervagémet „adott el”. De ellenfele sem hozta sajátját, így 2.2-ig négy bréknek tapsolt a közönség. Érezhető volt, a meccs sorsát is eldönti a következő néhány perc. Clijsters volt a pontosabb, újabb adogatáselnyeréssel került lépéselőnybe, ezt pedig már meg is őrizte.

A döntő felvonást is brékkel nyitotta a belga klasszis, majd ugyan elbukta saját adogatását, de rögvest újra el is nyerte ellenfeléét. Li Na innen már nem tudott visszakapaszkodni, pedig mindent megtett a sikerért. A néhány hónappal fiatalabb, a nagy tornadöntők légkörét azonban sokkal jobban ismerő Clijsters ugyanis ekkor már keveset hibázott, nem adott esélyt riválisának a visszakapaszkodásra.


Clijsters a következő világranglistán a második helyre ugrik fel, míg Li Na hetedik lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu