Huszonöt centiről álmodik a rúdugrónő

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 2. 12:35
Már csak öt szezonon keresztül csodálhatjuk meg a versenyeken az oroszok rúdúgrószépségét, a kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó Jelena Iszinbajevát, aki bejelentette, hogy 2013-ban a moszkvai vb után vonul majd vissza. A sztár titkos vágya, hogy az 530 centimétert is átugorja.



Iszinbajeva hétfőn délután kötött több millió dolláros szerződést a kínai Li Ning sportszergyártó céggel, a sajtótájékoztatón közölte a nyilvánossággal, 2013 lesz az utolsó idénye.

Az orosz sztár az idei berlini világbajnokságra fókuszál, persze a négyéves olimpiai ciklusban gondolkozik, hiszen a londoni lehet az utolsó ötkarikás viadala. A moszkvai születésű atlétanő úgy van vele, öt év múlva viszont már túl lesz a zeniten, és a szülőhazájában rendezett vb után szögre akasztja atlétacipőjét.

Iszinbajeva megalapította az ötméteresek klubját, egyedül neki sikerült eddig az álomhatár fölé jutnia, a pekingi olimpián 505 centiméterrel minden idők legjobb eredményét produkálta.

Összesen 26-szor döntötte meg a szabadtéri és fedettpályás világcsúcsot rúdugrásban, hétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok. Formájáról csak annyit, a múlt hónapban Donyeckben fedettpályán öt méteres világcsúccsal diadalmaskodott.

“Ha végig egészséges maradok, akkor semmi sem lehetetelen. Az 520 centi nem elérhetetlen, sőt még az 530 sem” - nyilatkozta Iszinbajeva hétfőn délelőtt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu