Djokovics tovább javította saját csúcsát

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 14. 09:58
A Roland Garroson kétszer döntős Robin Söderling enerváltan, talán sérüléssel küszködve teniszezett a legjobb nyolc között, így esélye sem lehetett Szerbia büszkesége ellen. A világelsőségre törekvő Novak Djokovics mindössze három gémet veszített, azt is az első szettben, így szombaton az elöntőben is favoritként lép pályára a római ATP-1000-es versenyen a salakot nem különösebben kedvelő Andy Murray ellen.


 

ATP 1000-ES TORNA, INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA, RÓMA (2 227 500 euró, salak), NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 2.)–Söderling (svéd, 5.) 6:3, 6:0
Nadal (spanyol, 1.)–Cilic (horvát) 6:1, 6:3
Gasquet (francia, 16.)–Berdych (cseh, 7.) 4:6, 6:2, 6:4
Murray (brit, 4.)–F. Mayer (német) 1:6, 6:1, 6:1

 

Pénteken délután eldőlt, hogy a belgrádi sztár egyelőre nem veszi át a vezetést a világranglistán, lévén Rafael Nadal simán felülmúlta Marin Cilicet. A trónforsztáshoz az kellett volna, hogy legkésőbb a negyeddöntőben kiessen a spanyol teniszező, míg Djokovics nyerje meg a tornát.

Utóbbi még össze is jöhet a népszerű Nolénak, aki a negyeddöntőben is bizonyította, csúcsformája megingathatatlan. Igaz, egyszer elveszítette szerváját Söderlinggel szemben, de erre a „pimaszságra” két brékkel válaszolt. A nyitó felvonás után pedig nem is lehetett kérdés, ki jut a legjobb négy közé.

A világranglista második helyezettje immár hatodszor győzte le a svéd játékost, másodszor nyert ellene salakon. Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt szintén Rómában diadalmaskodott Novak Djokovics a bárkire veszélyes Söderling ellen.

Szerbia büszkesége idei 35. győzelmét aratta, veretlenségi sorozata 37 találkozónál jár. Djokovics 5-3-ra vezet Murray ellen, legutóbb az idei Australian Open fináléjában nyert 6:4, 6:2, 6:3-ra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu