Hozta a kötelező hazai győzelmet az ASE

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:49
Tizenöt ponttal, 82-67-re nyert az Atomerőmű SE csapata a Marso-Vagép NYKK együttese ellen az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság nyitó fordulójában Pakson. Az első negyed után még a Nyíregyháza vezetett 9 ponttal. A hazaiak feljavuló játékuknak köszönhetően a félidőre már átvették a vezetést. A nagyszünetet követően fokozatosan növelte előnyét az ASE, melynek győzelme egy percig sem forgott veszélyben.


KOSÁRLABDA, FÉRFI NB I, ALAPSZAKASZ 1. FORDULÓ
ATOMERŐMŰ SE – MARSO-VAGÉP NYKK 82-67 (20-29, 20-10, 22-14, 20-14)
Paks, 1000 néző. Vezette: Kapitány G., Király L., Farkas G.
PAKS: NICHOLS 14, Williams 14/3, Gosa 12, KEDZO 16, GULYÁS 19/3. Csere: Kiss Zs., Csaplár-Nagy 2, Mészáros 2, Medve 3, Edző: Sabáli Balázs.
NYÍREGYHÁZA: Savic 4, TRIVUNOVICS 29/12, Nagy, Sitku 8, Jeleszijevics 10/3 Csere: BOOKER 16/9, Lekli, Wehner. Edző: Kmézics Zoran.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 11-5, 7. p.: 20-20, 13. p.: 26-29, 17. p.: 34-36, 25. p.: 53-46, 27. p.: 56-48, 35. p.: 68-57.
Kipontozódott: Savic a 36. percben.

A mérkőzés első kosarát a vendég Mitar Trivunovics szerezte, erre Darris Nichols válaszolt szintén egy duplával. Ezt követően a paksiak másik két amerikai légiósa is betalált. Amikor Nick Williams beszórta első hármasát, máris időt kért Kmézics Zoran a harmadik perc elején.

A vtime out után két pontra zárkózott fel a Nyíregyháza, majd a csereként beállt Roy Booker duplájával a vezetést is visszavették. A nyírségiek egyetlen amerikai légiósa pillanatok alatt nyolc pontot szerzett, melynek eredményeképpen négy pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző.

Sabáli Balázs időkérése után sem változott a játék képe, így kilencpontos nyíregyházi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Az első kétperces szünet után Mateo Kedzo kezdte a paksi kosárgyártást egy duplával. Őt csapattársa, Charles Gosa követte szintén egy duplával, s a Marso előnye öt pontra olvadt. Jött is a megszokott, negyed eleji Kmézics Zoran-időkérés.

Szívósan küzdött az Atom: Gosa egykezes zsákolása, valamint Williams duplája után a 15. percben már egy pontos volt a paksiak előnye. Trivunovics szerzett egy duplát és egy triplát, így ismét fordult a kocka, majd Sabáli Balázs taktikai eligazítása után megint: a nagyszünetre már a Paks vonulhatott egy pontos előnnyel az öltözőbe.

A harmadik tízperces időszakot Kedzo büntetői nyitották. A vendég oldalon Sitku értékesített két szabaddobást négy kísérletből. Később Gulyás büntetőit, majd Gosa újabb zsákolását láthatta a paksi publikum. Gulyás kinti dobása után jött a már-már szokásos NyKK-időkérés. Ekkor a két együttes közti differencia hét pont volt az Atomerőmű javára.

A folytatásban Darris Nichols könnyedén tört be a „festékbe”, s szinte ziccert dobott az álldogáló nyírségi emberek közt. Mindkét oldalon pihenőt kapott az irányító, Savic pedig a negyedik személyi hibáját szedte össze a 29. percben.

Csaplár-Nagy Ervin büntetőjével először nőtt tíz pontra a csapatok közti különbség. A negyedet Trivunovics negyedik triplája után Kedzo kettese zárta.

A záró etap elején növelte előnyét az ASE. A vendégeknél egyedül a 29 pontot dobó Mitar Trivunovicsban bízhattak; a szerb légiós egyedül tartotta a lelket fáradó csapatában.

Az utolsó szakaszban végképp kidomborodott a paksi fölény, mind pontokban, mind játékban. Sorra hullottak a kosarak a nyírségiek gyűrűjébe, így a végén 82-67-re győzött a Paks.

EDZŐSZEMMEL:
Sabáli Balázs: - Az első negyedet nehéz értékelni, hiszen az egész csapat az öltözőben maradt. A többi negyedben a feljavuló védekezésünknek köszönhettük a mai győzelmet.
Kmézics Zoran: - Új csapat, új edzővel. Össze kell még szoknunk. Bizonyos periódusokban jól játszottunk, de ez kevés ahhoz, hogy Pakson nyerni tudjunk.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu