Doyne vezérletével győzött az Albacomp

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 21:31
A férfi kosárlabda bajnokság első fordulójában az Albacomp a vártnál nehezebben győzte le a Kaposvári KK csapatát. A fehérváriak ugyan az első húsz percet 16 pontos vezetéssel zárták, ám a későbbiekben kiengedtek, és csak nagy küzdelem árán győztek.


KOSÁRLABDA, FÉRFI NB I – 1. FORDULÓ:
ALBACOMP – KAPOSVÁRI KK 87-70 (26-21, 24-13, 13-18, 24-18)
Székesfehérvár, 2200 néző. Vezette: Cziffra, Gorka, Gál J.
ALBACOMP: HANGA 12/3, DOYNE 25/6, Radovic 3, BELL 15/6, MORRISON 18. Cserék: Simon 6, Soós 8/6, Góbi. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.
KAPOSVÁRI KK: MARCIULIONIS 11/3, VOJVODA 12, Hoffmann 10, Welton 15/6, Orosz 6. Cserék: Csirke 8/6, Kiss K. 8/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 6-4, 7. perc: 13-14, 12. perc: 29-23, 16. perc: 42-27, 19. perc: 48-30, 23. perc: 54-36, 28. perc: 59-48, 32. perc: 65-56, 37. perc: 77-66
Kipontozódott: Vojvoda (37. perc)

 

Rettentően hosszú, öthónapos szünet után léptek parkettre a fehérvári Gáz utcai Sportcentrumban az Albacomp és a Kaposvári KK csapatai.

A vendéglátóknál nyáron kissé átalakult a keret, ám olyan játékosakkal sikerült megerősíteni a gárdát, akikkel talán véget érhet a kék-fehérek pechszériája, és elérhetik az évek óta áhított bajnoki döntőt.

Jara Rubin Doyne, és Rashad Bell személyében többek között magyar szinten is elismert kosarasok érkeztek a koronázó városba, ők a Falco, illetve a ZTE színeiben már bizonyítottak.

Scott Morrison ugyan légiós újonc, ám az előkészületi meccseken remek mutatókkal rukkolt ki, úgyhogy sokat vár tőle a szakmai stáb.

Mindenesetre Halm Rolland szakosztály igazgató úgy véli: „Az utóbbi évek legütőképesebb csapata jött idén össze, célunk egyértelműen a dobogó, szeretnénk a legfényesebb éremért harcba szállni!”

A túloldalon már korántsem volt ennyire „rózsásnak” nevezhető a helyzet. A tavalyi pontvadászat 12. helyén végzett somogyi alakulatnak van bőven gondja, hiszen az elmúlt évben fizetési problémákkal küzdöttek, és nem rendezték a játékosok felé elmaradásaikat. Így aztán kizárták őket az átigazolásból, amíg ezeket nem törlesztik.

A mérkőzés előtt kiderült, hogy az új szerzemények közül mindenki pályára léphet, mivel délután fél négykor megkapta a klub a játékengedélyeket… Vonatkozott ez Kestutis Marciulionisra, Larry Weltonra, valamint a Zalából érkezett Hoffmann Balázsra.

Jól kezdett az Alba, pillanatok alatt kilenc ponttal vezettek a kékek, elsősorban Hanga Ádám jó védekezése és Morrison pontjai segítették hozzá ehhez a hazaiakat.

Aztán Marciulionis meglódult, igencsak nehezen tudták tartani a két éve még Fehérváron pattogtató irányítót, ráadásul több faultot is kicsikart, így a fehérvári drukkerek legnagyobb megrökönyödésére 10-1-es sorozatot produkált a somogyi alakulat.

Peresztegi Nagy Ákos időt kért, ez valamelyest rendezte a sorokat, és ötpontos előnnyel zárta az Alba az első tíz percet.

A folytatásban Doyne és Morrison vitte a prímet, és a közönség buzdítása közepette a 13. percben először vezettek tíz ponttal (33-23).

Dzunics Braniszlav cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de úgy tűnt továbbra is a litván irányító az egyedüli, akitől igazán tartanak a vendéglátók. Doyne azonban ragyogó dobóformát mutatott, s már a 16. percben 19 pontnál járt. A palánk alatt csupán Hoffmann „operált”, így aztán hiába próbáltak a Dzunics-tanítványok közelebb férkőzni ellenfelükhöz nem sikerült, és a nagyszünetre már tetemessé, 16 pontra nőtt az Albacomp előnye.

A folyatásban mintha az öltözőben maradt volna a hazai gárda. Több könnyen szerzett kosárral faragott hátrányán a Kaposvár, de így sem tudott tízen belül kerülni. Mesterük próbált segítségükre sietni – Dzunics szinte csak másodperceket töltött ülve a kispadon, folyamatosan reklamált a különben helyenként néha furcsa felfogásban működő bíróknak.
Közben azért Bell sem tétlenkedett, a légtér korlátlan urának bizonyult, a 27. percre már a 15. lepattanóját szerezte.

Az Albacomp az ugyancsak nyögvenyelősre sikeredett harmadik játékrészt követően folytatta bizonytalankodó játékát, ez pedig felhozta a Kaposvárt.
A 32. percben Hoffmann duplájával tíz ponton belül kerültek, s ezzel ébresztőt fújtak Simonéknak.

A 35. percben Hanga állította vissza a tízpontos különbséget egy triplával, ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult.

Kapaszkodott a Kaposvár, ám fogyott az idő, és az Alba ekkor már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, és ha kissé nehezen is, de megérdemelten hozta a kötelezőt.

EDZŐSZEMMEL:
Peresztegi Nagy Ákos: – A mérkőzés egyes szakaszaiban tudtuk az a játékot játszani, amely alapvetően ennek a csapatnak a jellemzője kell, hogy legyen. Ezen az estén szerencsére ez is elég volt, lényeg azonban, hogy jobban kezdtük a bajnokságot, mint az előző évben.
Dzunics Braniszlav: – Úgy érzem tisztességesen helytálltunk, attól függetlenül, hogy sajnos végig futottunk az eredmény után, ám az Albacomp ma ennyivel jobb volt.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu