Anthony Dill harmincat szórt Dombóváron

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:48
A férfi kosárlabda bajnokság nyitófordulójában Dombóváron kiegyenlített első félidő után az előnyét fokozatosan növelve, magabiztosan verte az Univer-Kecskemét csapatát. Anthony Dill első mérkőzésén harminc ponttal segítette a Tolna megyeieket ezen az estén, ami döntőnek bizonyult. Zsoldos András gárdájából a végjátékban senki sem tudta tartani a lépést az időnként jól játszó Stahl-alakulattal.


 

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI., 1. FORDULÓ
PLANET LEASING DOMBÓVÁR KC – UNIVER KSE KECSKEMÉT 74-64 (17-17, 15-14, 25-12, 17-23)
Dombóvár, 1000 néző. Vezette: Forrai S. Bognár T. Tóth K.
DOMBÓVÁR: LeGrange 11, Clark 11/3, Molnár M., BÓDI 16/9, DILL 30/3 csere: Deák, Szőke 4, Balogh L. 2, Simon N., Vas. vezetőedző: Peter Stahl.
KECSKEMÉT: Haynes 10, Horváth Á. 11/3, Tóth P. 4, KLAIBER 14/9, Szabó Zs. 9/9 csere: DALE 14/3, Horti 2. vezetőedző:Zsoldos András.
Eredmény alakulása: 2.p.: 5-5, 11.p: 21-17, 17. p.:29-28, 25.p.: 48-38, 28.p.: 55-41, 34.p.:61-43, 36.p.: 68-54.

 

A sérüléssel bajlódó Molnár András és Gregory Danielson nélkül kezdte meg a szezont a Kecskemét csapata. A hazaiaknál csak Miroslaw Lopatka nem állt Peter Stahl vezetőedző rendelkezésére, de előre láthatólag a Marso-Vagép NYKK elleni találkozón már bevethető lesz a lengyel center.

 

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Dombóváriak közül Anthony Dill szórta a legszorgalmasabban a kosarakat, míg vendégoldalon Gordon Klaiber pontjaival tartotta a lépést a Kecskemét csapata. A negyed végén Horváth Ákos duplájával vezetett is Zsoldos András csapata, de Jerome LeGrange még a dudaszó előtt egyenlíteni tudott.

 

Klaiber nyitotta a hárompontosok sorát a második etapban, Ivory Clark válaszolt a másik oldalon, majd Horváth Ákos triplája jelentett ismét egál közeli mérkőzésállást. Sok eladott labda tarkította a játékot, támadásban és védekezésben egyaránt egymás hibáiból éltek a felek. A játékrész utolsó támadását a Dombóvár vezethette volna egy pontos előnyüknél, de a hazaiak kapkodása után a Kecskemét ellentámadása jöhetett, de abból sem született pont, így maradt a minimális előny a vendéglátóknál.

 

Bódi Ferenc hármassal kezdett a második félidőben, de azonnal válaszolt rá Klaiber, aki pontjaival szinte hátán cipelte a hírös város csapatát. A 25. percben Dill vezérletével - nyolc pontot szerezve zsinórban - először sikerült tíz ponttal ellépniük a Stahl-fiúknak. Belejöttek a tripla-gyártásba mindkét oldalon, előbb Szabó Zsolt csökkentette ezzel a módszerrel a különbséget, majd Bódi válaszával maradt minden a régiben. Összességében 13 ponttal bizonyultak jobbnak a harmadik negyedben a dombóváriak.

 

A záró negyedben Zsoldos András csapata mintha beletörődött volna a vereségbe, legalább is senki sem tudott olyan teljesítményt nyújtani a kecskemétiek közül, ami reményt adhatott volna számukra egy szoros végjátékra. Így magabiztos hazai győzelemnek tapsolhatott a lelkes dombóvári szurkolótábor.

 

 

EDZŐSZEMMEL:

Peter Stahl:Tipikus szezonnyitó mérkőzés. Mindkét gárda nagyon idegesen játszott, ez rányomta bélyegét a találkozóra. Végül megérdemelten nyertünk.

Zsoldos András: – Támadásban és védekezésben is pontatlanok voltunk. Amikor lehetőségünk lett volna felzárkózni nem hagyták, hogy éljünk az eséllyel.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu