KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "FOTA"
Új FIA-elnök ferraris múlttal? 2009. június 28. 18:17 A The Times brit lap szerint Max Mosley FIA-elnök már meg is találta utódját Jean Todt személyében. Az istállók rögtön jelezték, ne szervezkedjen a háttérben a sportvezető, mert ők minden szempontból feddhetetlen, független első embert akarnak a Nemzetközi Autómobil Szövetség élére. Mosley közben füstölög: "Mindenki elégedett volt a munkámmal, a csapatok mégis haláltáncot jártak körülöttem. Nem szoktam csak úgy feladni egy harcot!"
 
Megegyeztek! Marad a régi F-1! 2009. június 24. 13:36 Olasz lapértesülések szerint megegyezett egymással a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA). Ennek értelmében 2010-től nem indul külön világbajnoki futam a FOTA-ba tömörülő nyolc csapat részvételével, hanem marad minden a régiben - Max Mosley nélkül.
 
„Nem hagyom elveszni életem fő művét” 2009. június 22. 16:04 „Harmincöt évemet vagy még többet is adtam a Formula-1-ért. Az F-1 miatt bomlott fel a házasságom, így pokolian biztos vagyok abban, hogy egy ilyen, voltaképpen semmiség miatt sem hagyom, hogy összeomoljon a sportág” – ezt Bernie Ecclestone mondta Times című napilapnak a száguldó cirkusz jelenkorát alapjaiban megrengető ügyről, a Nemzetközi Automobil-szövetség és a nyolc csapatot tömörítő érdekvédelmi szervezet csatájáról.
 
Mosley: közel a megegyezés az F-1-ben 2009. június 21. 17:00 Max Mosley elnök biztos abban, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség rövid időn belül megegyezik a nyolc csapatot tömörítő FOTA-val, így elmarad a Formula-1 szakadása. Az FIA irányítója elárulta, folyamatosan zajlanak a tárgyalások, most már csak minimális az eltérés a két fél álláspontja között.
 
Hatalmi harc a Formula-1--ben! - élő 2009. június 19. 12:00 Nem fogadta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jövő évi szabálymódosításra szóló terveit a Formula-1-es csapatokat tömörítő FOTA. A BBC információi szerint az utóbbi szervezet éppen ezért új verseny beindítását tervezi, amely méltó vetélytársa lehetne az F-1-nek. A két fél már hónapok óta csatázik egymással, ám a FIA által bevezetni kívánt költségvetési plafon ötletét nem hajlandóak elfogadni az istállók. A nemzetközi szövetség ismét elővette a „régi lemezt”, természetesen a csapatokat okolja a Formula-1 egyre valószínűbb szakadásért, egyszersmind leszögezte, péntek estig még változtathatnak álláspontjukon.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu