KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ESZAKISI_VILAGBAJNOKSAG"
Íme, ki mennyi keresett a vb-n! 2011. március 8. 14:09 A négy érmet szerzett osztrák síugró, Thomas Morgenstern kereste a legtöbb pénzt a vasárnap zárult oslói északisí-világbajnokságon. A három arannyal és egy ezüsttel hazatérő sportember 49.576 eurót (13,6 millió forint) kasszírozott sikereiért, noha az éremtáblázaton csak a harmadik helyen végzett a két norvég sífutó, Marit Björgen (4 arany, 1 ezüst) és Petter Northug (3 arany, 2 ezüst) mögött. A pénzdíjas rangsor első öt helyén három osztrák és két norvég síző áll.
 
Ismét ünnepeltek az osztrákok 2011. március 5. 16:23 Száz százalékos teljesítménnyel zárt az osztrák síugró-válogatott az oslói északisí-világbajnokságon: a középsánc után nagysáncon is Thomas Morgenstren és társai diadalmaskodtak. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a két sorozat után vezető németek negyedik embere, Michael Uhrmann hatalmasat hibázzon, 30,5 méterrel teljesített kevesebbet, mint a Norvégiában immár harmadik aranyát nyerő Morgi.
 
Legyőzték a verhetetlennek hitt sztárt 2011. március 5. 14:06 Hazai győzelemnek tapsolhatott a közönség, de mégis meglepetéssel zárult a hölgyek utolsó száma sífutásban az oslói északisí-világbajnokságon: a szabadstílusú 30 km-en az eddig négy aranyérmet begyűjtő, verhetetlennek hitt Marit Björgen ugyanis kikapott az elképesztő tempót diktáló, végül 46,6 mp-es előnnyel diadalmaskodó Therese Johaugtól. A klasszikus stílusú 30 km-en olimpiai bajnoka, a lengyel Justyna Kowalczyk lett a bronzérmes.
 
Villogott a hazaiak villámembere 2011. március 4. 15:39 Nem borult a papírforma Oslóban: a norvég női staféta csütörtöki diadala után pénteken a férfiváltóban is hazai győzelem született. Az utolsó szakaszon négyen próbálták megtréfálni a villámgyors Petter Northugot, de a klasszis szinte mosolyogva rázta le ellenfeleit.
 
Újra megfricskázták a hazaiakat 2011. március 1. 15:28 A hölgyeknél a triplázó Marit Björgennek köszönhetően eddigi minden aranyérmet megszereztek a házigazdák, de a férfiaknál immár másodszor kapott ki a teljes norvég sífutó-válogatott az oslói északisí-világbajnokságon. A 15 km-es klasszikus stílusú számban ugyan Eldar Rönning lett a második és Martin Johnsrud a harmadik, de a győzelemnek a finn Matti Heikkinen örülhetett.
 
Vb-arany hazai közönség előtt 2011. február 28. 19:20 A hazai közönség előtt szereplő Marit Björgen nyerte a női klasszikus stílusú 10 km-es sífutást az Oslóban zajló északisí-világbajnokság hétfői versenynapján. A norvég versenyző 4,1 másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró lengyel Justyna Kowalczyknál. A bronzérem a finn Aino-Kaisa Saarinennek jutott. Björgen múlt csütörtökön az 1,3 km-es szabadstílusú sprintben, szombaton pedig a 15 km-es egyéni üldözőversenyen lett világbajnok.
 
Háromszor is Petter Northug! 2009. március 1. 18:15 Harmadik aranyérmét szerezte a norvég Petter Northug a Csehországban, Liberecben zajló északisí-világbajnokságon, miután a vasárnapi 50 km-es szabad stílusú sífutást is megnyerte. A kiváló sportoló korábban a 30 km-es üldözőversenyben illetve váltóban nyert.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu