KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BELGA_NAGYDIJ"
Hamilton nevetett a végén! 2013. augusztus 24. 15:36 A változékony időjárás és a több felvonás együtt elképesztő izgalmakat hozott a Belga Nagydíj szombat délutáni időmérőjén, Spa-Francorchamps-ban. Sokáig a Force India versenyzője, Paul Di Resta tűnt befutónak a szerencsés gumiválasztásnak köszönhetően, de végül csak az ötödik helyen végzett, Lewis Hamilton nyert a Red Bullokat megelőzve!
 
Boldog Button és Vettel, peches Alonso 2012. szeptember 2. 15:36 Jenson Button elsőként 2012-ben rajt-cél győzelmet aratva húzta be a Formula 1-es Belga Nagydíjat vasárnap, megelőzve a 10. helyről induló Sebastian Vettelt. A brit 50. futamán a McLaren színeiben rég nem látott sima győzelmet aratott. Fernando Alonso és Lewis Hamilton az első kanyarban elszállt, előbbi időtlen idők óta most nem tudott először futamot befejezni, utóbbinak ezzel lényegében elúsztak összetett reményei. Az első kanyar roncsderbijét okozó Romain Grosjeant később egy futamtól eltiltották, míg a kiugró Pastor Maldonado 10 helyes rajtbüntetésben részesült. A hétvége nyertese kétségtelenül a címvédő, aki 24 pontra megközelítette rossz időmérője ellenére a bajnoki éllovast, míg Jenson Button számára ez a győzelem is csak kozmetikázás volt.
 
Alonso: A safety car segített Vettelnek 2011. augusztus 29. 14:45 A péntek-szombati esőzés után vasárnap száraz pályán versenyeztek a száguldó cirkuszban, így a Red Bull ismét "letarolta" a mezőnyt. Nyert és megerősítette első helyét összetettben a címvédő Sebastian Vettel, aki mögött még Mark Webber és Jenson Button lett dobogós. A második helyről rajtoló Lewis Hamiltont egy előzés után eltalálta Kobajasi Kamui, így a brit kiesett. Vettel előnye hét versennyel a vége előtt 92 pont Webberrel szemben, megérkezett a második világbajnoki cím kapujába.
 
Így esett ki Hamilton Spában - videó 2011. augusztus 28. 16:23 A 2008-ban világbajnok Lewis Hamilton számára csúnya véget ért a 62. F1-es világbajnokság Belga Nagydíja, miután a 13. körben balesetet szenvedett. A McLaren-Mercedes versenyzője már Kobajasi Kamui előtt járt, de nem vette észre a japán támadását. A Sauber pilótája hátulról eltalálta a brit sztárt, akinek az autója ezután a gumifalba csapódott.
 
Sebastian Vettel a címvédés kapujába ért 2011. augusztus 28. 15:30 A péntek-szombati esőzés után vasárnap száraz pályán versenyeztek a száguldó cirkuszban, így a Red Bull ismét "letarolta" a mezőnyt. Nyert és megerősítette első helyét összetettben a címvédő Sebastian Vettel, aki mögött még Mark Webber és Jenson Button lett dobogós. A második helyről rajtoló Lewis Hamiltont egy előzés után eltalálta Kobajasi Kamui, így a brit kiesett. Vettel előnye hét versennyel a vége előtt 92 pont Webberrel szemben, megérkezett a második világbajnoki cím kapujába.
 
F1, Belga GP: Hamilton megúszta... 2011. augusztus 27. 18:28 A Sportfelügyelő-bizottság szombaton késő délután úgy döntött, nem sújtja büntetéssel Lewis Hamiltont a Belga Nagydíj időmérő edzésének második szakasza utáni cselekedete miatt. Az illetékesek ugyan megrovásban biztosították a 2008-as világbajnokot, viszont a kakaskodásban vétkesnek talált Pastor Maldonadóra öt rajthelyes büntetést szabott ki.
 
Hamilton vezetett, de Vettelé a pole 2011. augusztus 27. 15:07 Az eső a végére teljesen elállt, így slick-gumikon próbálkozhattak a versenyzők a Belga Nagydíj időmérő edzésén, így pedig ismét verhetetlennek bizonyult a címvédő és idén nagy fölénnyel vezető Sebastian Vettel. A Red Bull német sztárja a legvégén előzte meg Lewis Hamiltont, harmadik lett a 35. születésnapját ünneplő Mark Webber. Nagy meglepetés, hogy Fernando Alonso mindössze a nyolcadik helyen tudta megszerezni. Elképzelhető, hogy Hamiltont utólga megbüntetik, mert a Q2 után a boxutca előtt nekiment Pastor Maldonadónak, a koccanás pedig szándékosnak tűnt. Végül a brit csak megrovást, a venezuelai azonban öt rajthelyes büntetést kapott...
 
Értékelhetetlen F1-es főpróba Belgiumban 2011. augusztus 27. 12:01 A 35. születésnapját éppen szombaton ünneplő Mark Webber bizonyult a legjobbnak a harmadik szabadedzésen az F1-es Belga Nagydíjon, de eredményből nem lehet és nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni. Spában ugyanis szakadt az eső, így a versenyzők alig vagy egyáltalán nem is próbálkoztak gyors körrel. Ezt jól mutatja, hogy Felipe Massa lett a 23., míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mért kör nélkül zárta a tesztelést.
 
Délután Webbernek jött legjobban az eső 2011. augusztus 26. 15:29 Mark Webber volt a leggyorsabb és talán a legszerencsésebb a pénteki második szabadedzésen a Formula-1-es Belga Nagydíjon, ugyanis az ausztrál állt az élen, mielőtt a tréning felénél, csakúgy mint délelőtt, ismét megérkezett az eső. A Red Bull veteránja mögött Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton és Felipe Massa is egy másodpercen belül zárt. Az első gyakorláson az élen végzett Michael Schumacher ezúttal a 11. lett.
 
Schumiék 8 mp-cel verték el a mezőnyt 2011. augusztus 26. 11:30 A két Mercedes nyolc(!) másodperccel megelőzve a teljes mezőnyt végzett az első két helyen a Formula-1-es világbajnokság Belga Nagydíján az első szabadedzésen. Az élen zárt Michael Schumacher és a mögötte nem sokkal végző Nico Rosberg az érkezett eső előtt futotta legjobbját, a többieknek így a nedves pályán esélye sem maradt, a harmadik Jenson Button 8,4 másodperccel kapott ki. Folytatás délután kettőkor a második tréninggel.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu