Címvédőhöz méltóan rajtolt a Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 20:35
A férfi vízilabda ob I nyitófordulójában, szombat este könnyed, kilencgólos győzelmet aratott a bajnoki címvédő Vasas a Hajós Alfréd uszodában az OSC ellen. Az angyalföldi együttes minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, míg az OSC-t pontatlan játék jellemezte.


FÉRFI VÍZILABDA OB I, 1. FORDULÓ:
OSC - VASAS 4-13 (0-4, 1-5, 0-2, 3-2)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 200 néző, vezette: Juhász Gy., Németh A.
OSC: Áts - Ürögi, Gábor B. 3, Hangody Gy., Ibolya, Sziklai T, Tiba P. Csere: Benczúr 1, Klie F., Gergely B., Tóth L., Szécsi, Cserdi Vezetőedző: Bíró Attila
VASAS: Nagy V. - Steinmetz B., Hosnyánszky 1, Katonás 2, Kovács R. 3, Varga Dénes 2, Kis G. 1 Csere: Tihanyi B. (kapus), Kállay, Vörös V. 2, Tóth M. 1, Takács B. 1, Hőna, Fülöp B. Vezetőedző: Földi László
Emberelőny/gól: 10/2 ill. 10/6
Ötméteres/gól: - ill.2/1
Kipontozódott: Szécsi Dávid (30.p)

 

A Varga Dánielt továbbra is nélkülöző Vasas egy emberelőnyös helyzet és egy megúszás után (Varga Dénes, Kovács R.) rögtön a mérkőzés elején kétgólos vezetést szerzett, miközben az OSC még támadásig sem jutott el: folyamatosan eladta a labdát.

Ezután jelentősebb helyzet nélküli oda-vissza úszkálás vette kezdetét a medencében. A mérkőzés már itt edzőmeccs jelleget kezdett ölteni a bajnoki címvédő angyalföldiek számára: láthatóan az új támadásos és védekezési helyzeteket gyakorolták. A negyed végén még Hosnyánszky és Katonás is betalált.

A második játékrészben nem sok minden változott a korábbiakhoz képest, mindössze a bírók vállaltak aktívabb részt: folyamatos kontrákkal szakították meg a játkot mind a két oldalon.

A Vasas magát nem zavartatva lőtte azért továbbra is a gólokat, Kovács Róbert először átlövésből, majd megúszásból talált be. A negyedben aztán megszületett az OSC első találata is: Steinmetz Barna kiállítása után Gábor Barnabás talált be a jobb szélről a hosszú sarokba.

A játékrész krónikájához tartozik még, hogy miután Tiba Péter szabálytalankodott centerben, büntetőt fújtak ellene, melyet Varga Dénes értékesített.

A térfélcsere után a bírók rendületlenül ítélték a kontrákat, a Vasas pedig továbbra is rengeteg OSC-s passzt húzott le. A játékrész első találata két perccel a vége előtt született: a fehér kettes kiállítása után a kék kettes váltotta gólra az előnyt.

Takács Bálint talált be Áts Bertalan kapujába. Rögtön ezután duplázott is a címvédő: Tóth Márton háttal a kapunak, centerpozícióból lőtt gyönyörű gólt.

A záró negyed a Vasas emberelőnyével kezdődött, valamint egy olyan biztos előnnyel, ami alapot adott arra, hogy Nagy Viktort lecserélve a fiatal Tihanyi Bernát álljon a bajnokcsapat kapujába.

Vörös Viktor akciógólja után aztán megszületett a második OSC-találat: megint Gábor Barna és megint előnyből. Csakhamar ismét villant, egy nagy nehézségek árán beküzdött góllal.

Ugyanúgy, mint később csapattársa, Benczúr Márton is. Így aztán elmondható: nem mutatott meggyőző teljesítményt a Vasas cserekapusa. Mindeközben az angyalföldi akciógólok mellett kihagyott egy büntetőt: Kállay Márk ötméteresét hárította Áts Bertalan. A végeredmény magabiztos, kilencgólos győzelem.

 

EDZŐSZEMMEL:
Bíró Attila: - Sajnos esélyünk sem volt a sokkal jobban játszó Vasas ellen.
Földi László: - Gratulálok csapatomnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu