Újra hódít Amerikában Sarapova!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 21. 22:11
Iskolajátékkal nyerte idei első tenisztornáját a korábbi világelső Marija Sarapova a Cellular South Cup fedettpályás tornán (kemény borítás, 220 ezer dollár) Memphisben, az Egyesült Államokban. Az orosz szépség csak három gémet engedélyezett a fináléban a 2006-os bajnok svéd Sofia Arvidssonnak. Huszonegyedik győzelmét aratta a Touron, amivel három helyet javítva a 13. pozíciót foglalja el a hétfői világranglistán.


Önbizalomnövelő győzelmet aratott az első kiemelt Sarapova Memphisben, az egykori énekeslegenda Elvis Presley szülővárosában. Mind az öt meccsét megnyerte az alacsonyabb kategóriás viadalon, vasárnap 6:2, 6:1-re diadalmaskodott.

Utolsó riválisa, Sofia Arvidsson - aki a verseny ideje alatt ünnepelte 26. születésnapját -  nem sok sót evett meg a vasárnapi döntőben. Pedig Memphis-specialista a svéd, egyetlen trófeáját ezen a tornán gyűjtötte be 2006-ban, abban az évben a top 30-ba is felkapaszkodott a világranglistán.

A 22 éves orosz teniszezőnőnek nagy szüksége volt erre a sikerélményre, hiszen az Australian Openen elszenvedett első fordulós búcsúja után sokan már feladták a reményt, hogy egyszer újra a régi, verhetetlen Mariját láthassák a pályán.

Sarapova vállsérülése miatt közel egy esztendőt kihagyott, 2009 májusában tért vissza a profi teniszezők világába. Azóta csak egyszer ünnepelhetett, szeptemberben, Tokióban Jelena Jankovics adta fel ellene a küzdelmet a fináléban a hetedik játék után.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu