Újabb lépés a Djoko-Murray döntő felé

Létrehozva: 2013. július 3. 20:30
Összejött a Novak Djokovics-Juan Martín del Potro elődöntő Wimbledonban! A világelső a korábbi döntős Tomás Berdychet, a sérülten remeklő argentin a Roland Garros-finalista David Ferrert verte három szettben szerdán. A másik ágon Jerzy Janowicz nyerte a lengyel rangadót, így pályafutása során először négy között GS-tornán. Ott a hazai kedvenccel, a 0:2-ről fordító Andy Murrayvel találkozik.


Rangadót rendeztek a két első negyeddöntőben az All England Clubban, hiszen a belgrádira a talán füvön legjobban mozgó Berdych, míg a Párizsban először Grand Slam-trófeáért játszó Ferrerre a korábbi US Open-bajnok várt.

Djokovics eredmény alapján nem, de valójában megizzadt a 2010-ben itt fináléba került riválisával, aki ellen eddigi 15 meccséből 12-szer diadalmaskodott. Az első felvonásban három adogatójátékban összesen négy bréklabdáig jutott el, míg Berdych két labdamenetnél többet egyszer sem tudott nyerni a belgrádi szervájából. A tiebrék az enyhe fölény ellenére rendkívül szorosan alakult, a világelső az utolsó három pontot nyerve került előnybe.

A folytatás a kihívóról szólt, aki bekezdett a második szett elején, először semmire brékelt, majd 2:0 után ismét, tehát száguldott az egyenlítés felé. Azonban a dupla brékelőny sem volt elegendő, Djokovics ugyanis egymás után kétszer vette el az adogatását 15-re és 4:3-nál már nála volt az előny, sőt, egy újabb brékből, a második labdájából megfordította az elúszni látszó játszmát. Ez törte meg Berdychet, aki egyszer a harmadik felvonásban is beremegett, míg közel sem tudott férkőzni ellenfele adogatásához, így 2 óra 18 perc alatt vereséget szenvedett.

Djokovics továbbra is szettveszteség nélkül menetel, és zsinórban negyedszer elődöntős Wimbledonban.

A másik 14 órás mérkőzésen David Ferrer összesítésben 6-2-re vezetve Juan Martín del Potro ellen, a tavalyi sima háromszettes nyolcaddöntőben aratott győzelméből meríthetett erőt. Kellett, mert az argentin egyrészt játszmát sem bukott, míg saját maga már összesen négyet négy forduló alatt és érezhetően sebezhetőnek tűnt.

A találkozó váratlan kellemetlenséggel indult: rögtön az ötödik labdamenetben az argentin hatalmasat esett, ráadásul a már amúgy is alaposan bekötözött, még a 3. fordulóban megsérült térdét fájlalta. Ápolást kért, hosszasan egyeztetve a kiérkező orvossal. Végül folytatta a játékot és pontról pontra egyre inkább úgy tűnt, hogy zavartalanul teniszezik. Olyannyira zavartalanul, hogy egész mérkőzésen egyszer sem tudta brékelni őt a spanyol, miközben saját maga Ferrer adogatásait állandó terror alatt tartotta. Az első két játszma így simán alakult, a harmadikban a salakspecialista kiizzadta a tiebréket, ahol 1-4-ről még felállt, de 5-5 után elveszítette a fonalat és simán kikapott.

Összejött tehát a Del Potro sikerével zárult tavalyi olimpiai bronzmérkőzés visszavágója. Ezúttal Djokovics formáját elnézve nehezebb dolga lesz, és egyelőre az is bizonytalan, hogy kibírja-e a sérült térde, amelyre újra ráesett.

A másik ágon papírforma szerint Roger Federer-Rafael Nadal csúcstalálkozóra kellett volna, hogy sor kerüljön a nyolc között, helyette lengyel házirangadót rendeztek. Jerzy Janowicz indult esélyesként és nem remegett meg a világranglista-130. Lukasz Kubot ellen. Hatalmas szerváját végig hatékonyan használta, egyszer sem tudta brékelni honfitársa, így a tavalyi párizsi meglepetésdöntője után immár Grand Slam-elődöntősnek mondhatja magát.

A nap utolsó meccsén a hazaiak nagy-nagy kedvence, Andy Murray hatalmas csatában, 0:2-ről fordítva győzte le Fernando Verdascót, és jutott sorozatban ötödször elődöntőbe Wimbledonban – ezt a fantasztikus győzelmet még a Manchester United visszavonult menedzsere, a lelátón helyet foglaló Sir Alex Ferguson is felállva tapsolta meg.

Verdasco 80 perc alatt húzott el két szettel, Murray ugyancsak 80 perc alatt egyenlített – az óriási csatát végül az nyerte, akinek a kiélezett labdamenetekben nem remegett meg a keze.

„Hihetetlenül jól teniszezett (Verdasco), időbe tellett, amíg felvettem a ritmust. Az elején elkövettem néhány elkerülhető hibát, de utána szerencsére belerázódtam. Hogy ez volt-e a valaha volt legérzelmesebb meccsem? Nem tudom, de brutálisan kemény mérkőzés volt” – nyilatkozta a skót, aki a lengyel Jerzy Janowiczcsal meccsel a négy között.

WIMBLEDON, FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 7.) 7:6, 6:4, 6:3
Del Potro (argentin, 8.)-Ferrer (spanyol, 4.) 6:2, 6:4, 7:6(7-5)
Janowicz (lengyel, 24.)-Kubot (lengyel) 7:5, 6:4, 6:4
Murray (brit, 2.)-Verdasco (spanyol) 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5

 

He served unbelievably well. Especially when he was done. Second set, my level dropped, I started rushing it and made a few mistakes. It was a combination of things. He played very well in the first set and I made some poor choices in the second set. He's a very, very good player. He's playing like he was a few years ago. I started to play more solid and took my time when I had the chance. There's been a lot of matches where I've been behind and managed to turn around. I don't know if it's the most emotional match I've been in. I know how good these players are. It's everyone else who's trying to say they're not. That guy, he's a very, very good player. I don't know it all. I don't see why I should get told off after that. I came through an incredibly tough match."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu