Tsonga visszavágott Djokovicsnak

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 11:35
Meglepetésre a január óta keveset mutató Jo-Wilfried Tsonga nyerte a bangkoki 576 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornát, könnyedén verve a nagy esélyes, első helyen kiemelt Novak Djokovicsot. Andy Roddick Pekingben nagy csatában legyőzte Dudi Selát, ezzel karrierje 26. tornasikerét aratta.


A bangkoki torna döntőjében két régi ismerős találkozott egymással, a januári ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjának visszavágójára került sor.

Akkor Djokovics négyszettes győzelmet aratott a meglepetésember Jo-Wilfried Tsonga ellen és élete első Grand Slam-diadalát ünnepelhette.

A franciát fűtötte az elbukott mérkőzés és az év eleje óta sérülésekkel bajlódó játékos úgy tűnt képes lehet felborítani a papírformát. Jó formában játszott egész héten Thaiföldön és vasárnap is kitartott remeklése.

Novak Djokovics könnyed, kétszettes sikerekkel menetelt a döntőbe, azonban a Tsonga ellen csak küzdött, nem ment a játék számára. Akadozott szervája, bár így is eljutott az első szettben 5:5-ig, ekkor azonban ellenfele brékelt és ezzel máris hátrányban találta magát.

A második felvonásban a francia már korán elvette a szerb agotását és amikor a mérkőzésért adogatott két bréklabdát is hárított végül azonban megnyerte a mérkőzést és a tornát is.

Ezzel Tsonga visszavágott a januári vereségért és hosszú szünet után ismét formába lendülhet a világbajnokság közeledtével.

 

TENISZ, BANGKOK, 576 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, DÖNTŐ:
Tsonga (francia, 2.) – Djokovics (szerb, 1.) 7:5, 6:4

 

Andy Roddik ütőtörögetés nélkül, küzdelmes mérkőzésen tizenhét ászt szerválva aratott győzelmet Dudi Sela ellen, így megnyerte az 524 ezer dollár összdíjazású pekingi férfi tenisztornát.

 

Az esélyesség terhével Roddick lépett pályára a pekingi keménypályás férfi tenisztorna döntőjében, ahol ellenfele a világranglista 92. helyén álló Sela volt. Az izraeli teniszező csodálatos menetelést bemutatva, korábban Ferrer, Robredo és Schüttler búcsúztatásával jutott a fináléba, ahol az idén több tornán is váratlanul korán kieső amerikai várt rá.

 

Roddick viszonylag simán hozta az első szettet, és egy korai brékkel már 3:2-re vezetett a másodikban, amikor Sela a játék hatodik(!) fogadóelőnyét kihasználva visszajött 3:3-ra. Ezt követően mindkét játékos hozta saját adogatását, így jutottak el a játszma rövidítéséig. Ott Roddick megnyerhette volna a mérkőzést, hiszen 5-3-ra és 6-4-re is vezetett, ám ellenfele meccslabdát hárítva és zsinórban 4 pontot ütve 8-6-tal hozta a második szettet.

 

Az utolsó játszmában 3:2 után Roddick elvette ellenfele adogatását és ez döntő tényezőnek bizonyult, 6:3-mal a szett és ezzel a mérkőzés is övé lett.

 

„Tudtam, hogy 38-40 tornadöntő van a hátam mögött, míg ellenfelem élete első ilyen mérkőzésére készült. Éreztem, hogy erre számíthatok”- nyilatkozott az amerikai a mérkőzés után.

 

Sela is elégedetten értékelt a meccset követően. „Összességében jól érzem magam. Jó meccset játszottam, és volt némi esélyem, remélem, legközelebb több sikerrel járok. A mai nap nagyon sok önbizalmat ad nekem. Megmutatta, hogy képes vagyok jól játszani nagy játékosok ellen, remélem ilyen irányban tudom javítani a játékom és ezáltal természetesen a világranglista-helyezésemet is.”

 

Egyébként 2000 után, Harel Levy döntős szereplése óta Sela volt az első izraeli ATP-finalista, ha pedig győzött volna, Amos Mansdorf 1993-as sikerét ismételte volna meg.

 

Andy Roddick 2008-ban harmadik tornagyőzelmét szerezte meg, idén eddig San Joséban és Dubaiban nyert ATP-tornát. Ez volt 40. tornadöntője, élete 26. ATP-sikerét aratta.

 

TENISZ, PEKING, 524 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, DÖNTŐ:
Roddick (amerikai, 1.) – Sela (izraeli) 6:4, 6:7 (6-8), 6:3

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu