Szávay megtalálta az ideális edzőt

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 13. 13:35
Budapesti diadalának köszönhetően az első számú magyar teniszező, Szávay Ágnes tíz helyet lépett előre a világranglistán, és hétfőtől a 27. a rangsorban. A vasárnap pályafutása harmadik WTA Grand Prix-diadalát ünnepelt Szávay azért is boldog lehet, hogy végre rátalált az ideális edzőre. Kéthetes közös munka után az osztrák Karl-Heinz Wetter mellett tette le a voksát a magyar sportolónő. Minderről hivatalos honlapját, a szavayagi.hu-t tájékoztatta a teniszező.


- Lehet azt mondani, hogy ez pályafutása eddigi legboldogabb napja?

- Egyik legboldogabb, az biztos. Akkor is nagyon boldog voltam, amikor megvertem Jelena Jankovicot vagy Venus Williamst, de ez mindenképpen nagyon értékes számomra. Hazai közönség előtt nyerni, főleg tornát nyerni azt gondolom, hogy egy nagyon jó és maradandó élmény.

- Miért volt gödörben az elején?
- Nagyon izgultam és nem tudtam felengedni. Görcsösek voltak az izmaim, csak arra próbáltam figyelni, hogy tudnám magamat ellazítani, de ez nem sikerült. Szerencsére végül megfordult.

- Ezt a megfelelni vágyás hozta ki?
- Talán az, meg igazából régen játszottam már WTA döntőt, aminek mindig sokkal nagyobb súlya van, mint az előtte lévő kanyaroknak. Mindenképpen volt bennem megfelelni vágyás, még soha nem játszottam egyszerre ennyi magyar ember előtt. Tényleg tele volt az egész stadion, köszönöm mindenkinek, hogy így drukkoltak. Nagyon jól esett, hogy egy vesztes szett után is ennyire bíztattak minden pont után.

- Mekkora segítség volt, hogy Karl-Heinz bemehetett az elvesztett első szett után?
- Szerintem óriási segítség volt. Talán mondhatnám azt, hogy nélküle nem nyertem volna meg ezt a mérkőzést. Mikor bejött én gyakorlatilag sírás közeli állapotban voltam, és amikor kiment, már mosolyogtam, nagy kő esett le a szívemről. Tényleg megtett mindent annak érdekében, hogy megpróbáljon engem ellazítani, sikerült is. Összességében elég jól sikerült az ismerkedős két hét, mindenképpen szeretnék vele tovább dolgozni és remélem, hogy a jövőben is így folytatjuk a mérkőzéseken. Nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ennyire összehangolódunk és nagyon pozitív az egész élmény, amiből szép sikerek születhetnek a jövőben. Remélem, sikerült hosszútávra megtalálnom a megfelelő edzőt.

- Azt szokták mondani, hogy a teniszben nincs idő ünnepelni, mert már jön is a következő. Most azért nincs következő vagy három hétig.
- Igen, három hét múlva kezdődik a következő versenyem, de megmondom őszintén, még nem egyeztettem Karllal, hogy kapok-e szabadnapot. Egyet biztos kapok, kettőben is reménykedem, de ezt még meg kell beszélnünk.

- Most már ennyire aláveti magát annak, amit ő mond?
- Persze, abszolút. Nagyon jó szakember és nagyon sok tapasztalat van a háta mögött. Mindenképpen bízom benne és elfogadom azt, amit tanácsol.

- Tehát, ha ne adj Isten, ő azt mondja, Ági nincs egy szabadnap sem, hétfőtől már újra pályán vagyunk, akkor azt mondja, hogy oké?
- Na, ebbe azért nem mennék bele. Egy pihenőnapot mindenképpen szeretnék kivívni magamnak, ő meg nem fogja azt mondani, nem kapok semmit, úgy hogy erről igazából fölösleges beszélni.

- Elég nagy utat járt be egy év alatt. Tavaly amikor elment, a Rómairól, nem lehetett a topon. Most amikor elmegy, abszolút a csúcson van.
- Igen, igen. Ez nagyon jó érzés. Tavaly nagyon szomorú voltam, mert tényleg egy sokkoló élmény volt ahogy szerepeltem. Szerencsére most be tudtam itthon bizonyítani minden magyar szurkolómnak, hogy én annál sokkal jobban tudok játszani. Most a végén, az utolsó nap tele lett a stadion és ilyen drukkolás mellett nagyszerű élmény volt játszani.

- Gondolom, most nagyon jól érzi magát, boldog, kiegyensúlyozott. Most jöhet bármi.
- Igen, nagyon jól érzem magam, nagyon boldog vagyok, hogy ezt sikerült elérnem, megnyernem ezt a tornát. De sajnos, ahogy mondtad, a tenisz világban nem sokáig ünnepelhet az ember, elkezdődik a felkészülés az amerikai szezonra, most tehát erre fogok koncentrálni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu