Szávay: Élveztem a játékot Vesznyinával

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 21. 15:16
Párosban megnyerte első mérkőzését Melbourne-ben Szávay Ágnes, aki az orosz Jelena Vesznyina oldalán három játszmában, vert helyzetből fordított egy kínai, tajvani duó ellen. A magyar éljátékos honlapján, a szavayagi.hu internetes oldalon nyilatkozott a mérkőzés után.


„Most a párosban sokkal jobban teniszeztem, mint az egyéniben. Azt leszámítva, amikor a legelején és a legvégén nem ment jól. De újra bátran ütöttem a labdát és nagyon jó labdameneteket produkáltunk, együtt éltem a játékkal”

 

Szávay a számára kiugrást jelentő 2007-es, illetve felemásan sikerült 2008-as esztendőt követően azzal a nem kis teherrel érkezett Melbourne-be, hogy idén három egyes meccset már elvesztett: két bemutatót a Földrészek-kupáján, egyet pedig a hobarti WTA-tornán. Utóbbin ráadásul párosban nyert állásból a mérkőzés feladására kényszerítette betegsége. Erre ráadásként jött az Australian Open egyesének korai, első fordulós búcsúja, majd szerdán a siker párosban, amely gát felszakítása lökést adhat számára a felfelé vezető úton.

 

„Talán egy kicsit felszabadultam, hogy egyéniben már kikaptam. Igaziból most tét nélkül játszottunk kiemeltek ellen. De biztos közrejátszott az is, hogy Vesznyina végig nagyon aranyos volt. Tudtunk nevetni még akkor is, amikor rosszul játszottunk, úgyhogy igazából nagyon élveztem vele játszani.”

 

Miután Szávay orosz párospartnere sincs már versenyben az egyesek között – ő is rögtön az első fordulóban búcsúzott – a melbourne-i összképet már csak párosban tudják fényesebbre csiszolni: a második körben egy cseh kettős, Iveta Benesova és Barbora Zahlavova Strychova ellen szurkolhatunk értük.

 

„Úgy érzem, nagyon sokat segít nekem ez a győzelem és egy kicsit megnyugodhattam végre, hogy megnyertem ezt a meccsemet. Most tényleg minden beleadok, hogy a következő mérkőzésen is hasonlóan játszunk. Vagy még akár ennél jobban és azt is megnyerjük. Mert mindenképpen növeli az önbizalmamat minden egyes mérkőzés.”

 

Szávay Ágiék párosmérkőzéséről bővebben itt!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu