Szafina és Kuznyecova jutott a fináléba

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 09:22
Könnyedén jutott Dinara Szafina a Tokióban zajló 1,34 millió dollár összdíjazású női keménypályás tenisztorna fináléjába, miután két szettben verte Nagyja Petrovát. A másik ágon Szvetlana Kuznyecova harcolta ki a döntőbe kerülést Kateriona Srebotnik legyőzésével.


 

Az első szettben eléggé megnehezítette az ötödik helyen kiemelt orosz dolgát a selejtezőből feljutott Srebotnik, hiszen Kuznyecovának hiába volt jóval több lehetősége arra, hogy elvegye ellenfele adogatását, ugyanúgy kétszer tette ezt meg, mint a szlovén.

 

Így, a felek 6:6-os állás után a rövidítésben döntötték el az első játszma sorsát. Ekkor szintén nem adta könnyen magát az elődöntőig meglepetésszerűen eljutott versenyző, de ennek ellenére 7-5-re elvesztette a tie breaket.

 

A folytatásban már nem volt nehéz dolga az orosznak, hiszen ellenfele csak a szett elején tudott kellően koncentrálni. Kuznyecova végül a második játszmát sima 6:2-vel hozta, és ennek köszönhetően ő jutott be elsőként a fináléba.

 

A másik elődöntőben Dinara Szafina, honfitársával, Nagyja Petrovával mérkőzött. A negyedik helyen kiemelt versenyző jóval esélyesebbnek is számított ezen a találkozón, hiszen ebben az évben hihetetlenül magas színvonalon, és kiegyensúlyozottan teniszezik.

 

Nem is történt semmi meglepetés az első periódusban, hiszen Szafina „pillanatok alatt” elhúzott 4:0-ra, és úgy nyerte meg a játszmát, hogy mindösszesen egyetlen gémet engedélyezett ellenfelének.

 

A második szettre már eléggé hitehagyottan állt ki Petrova, aminek így nem is lehetett más vége, mint az, hogy rögtön az elején brékhátrányba került. Ez azonban még csak a kezdet volt.

 

Szafina a továbbiakban is ellenállhatatlanul játszott, és nagyszerű szervajátéka mellett, adogatás fogadásból is jelesre vizsgázott ezen a mérkőzésen.

 

A negyedik helyen kiemelt klasszis ebben a felvonásban már egyetlen gémet sem engedett ki a kezéből, így játszi könnyedséggel került a döntőbe, ahol Kuznyecovával orosz házi döntőt vív majd.

 

TOKIÓ (1,34 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍAZÁS), NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Kuznyecova (orosz, 5.) – Srebotnik (szlovén) 7:6 (7-5), 6:2
Szafina (orosz, 4.) – Petrova (orosz) 6:1, 6:0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu