Spanyol uralom, Söderling a kakukktojás

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 17. 20:49
A svédországi Bastad kivételével minden fontosabb helyszínen tarolt a spanyol armada vasárnap a teniszvilágban. Robin Söderling azonban "otthon tartotta" a trófeát, a fináléban sima két szettben verve David Ferrert hazai pályán. Stuttgartban Juan Carlos Ferrero nyerte a spanyol házi döntőt, a nőknél Bad Gasteinben María José Martínez Sánchez, Palermóban Anabel Medina Garrigues diadalmaskodott.


Söderling sorozatban harmadik döntőjét játszotta Dél-Svédországban, 2009-ben nyert, tavaly Nicolás Almagro állította meg a siker kapujában. Most a vártnál sokkal könnyebben győzött az álomdöntőben.

Csukló- és térdsérülés miatt csak a harmadik tornáját játszotta idén Juan Carlos Ferrero, akit egy háromórás esőszünet sem akadályozott meg abban, hogy lelépje Pablo Andújart. 2010-es umagi sikere után ünnepelhetett ismét az immár 16-szoros tornagyőztes, 31 éves hispán.

A nőknél is érvényesült a spanyol dominancia. Palermóban, kedvenc tornáján már ötödször nem talált legyőzőre Medina Garrigues, megtörve a horvát Polona Hercog kilencmeccses sikerszériáját. Bad Gastein királynőjét Martínez Sáncheznek hívják, aki imponáló mérleggel rendelkezik, ami a finálékat illeti: ötből négyszer nyert (korábban Bogotában, Bastadban és Rómában). Mindannyiszor salakon.

FÉRFIAK
MERCEDESCUP, STUTTGART, NÉMETORSZÁG
ATP 250, SALAK, 450 EZER EURÓ
Férfi egyes, döntő
Ferrero (spanyol)-Andújar (spanyol) 6:4, 6:0

SKISTAR SWEDISH OPEN, BÅSTAD, SVÉDORSZÁG
ATP 250, 398 EZER EURÓ, SALAK
Férfi egyes, döntő
Söderling (svéd, 1.)-Ferrer (spanyol, 2.) 6:2, 6:2
NŐK
NÜRNBERGER GASTEIN LADIES, BAD GASTEIN, AUSZTRIA
WTA INTERNATIONAL, 220 EZER DOLLÁR, SALAK
Női egyes, döntő
Martínez Sánchez (spanyol)-Mayr-Achleitner (osztrák, szk.) 6:0 7:5

XXIV SNAI OPEN
WTA INTERNATIONAL, 220 EZER DOLLÁR, SALAK
Női egyes, döntő
Medina Garrigues (spanyol, 5.)-Hercog (szlovén, 7.) 6:3 6:2
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu