Serena Williams idén már világelső marad

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 27. 10:10
Serena Williams 2755 ponttal vezeti Viktorija Azarenka előtt a WTA női tenisz-világranglistát. Idén két Grand Slam-győzelmet szerzett, így év végéig már nem senki sem tudja behozni az amerikai teniszezőnő tetemes előnyét, aki pályafutása során már harmadszor végez az élen egy szezon végén.


 

Serena Williams idén újra fantasztikus évet zárt, kilenc tornagyőzelme volt a WTA-sorozatban, ebből ráadásul két Grand Slam volt, a francia Roland Garros és az amerikai US Open. Az összesített mérlege is nagyon impozáns 2013-ban: 67 győzelem, 4 vereség, ezzel nagyjából 9 millió dollárt teniszezett össze (ebből 3,6 milliót csak Flushing Meadowsban kapott, ami rekordösszeg a női tenisz történetében).

Az amerikai teniszező már kvalifikálta magát az október 22-n kezdődő WTA-világbajnokságra (hivatalos nevén WTA Tour Championships), amelynem nyolcas mezőnyében rajta kívülk  fehérorosz Viktorija Azarenka, az orosz Marija Sarapova, a lengyel Agnieszka Radwanska és a kínai Li Na már biztosan részt vesz.

"Serena pályafutása során újra és újra bizonyítja, hogy hihetetlen bajnok, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is - mondta Stacey Allister, a női teniszszövetség (WTA) elnöke. - Idén újraírta a rekordkönyveket, és bizonyította, hogy ő minden idők egyik legnagyobb sportolója."

Serena Williams újabb elitkörbe lépett be azzal, hogy év végén harmadszor végzett a világranglista élén:  a rekordot Steffi Graf tartja 8-cal, őt Martina Navratilova követi 7-tel. A csoport tagja még Chris Evert (5), Lindsay Davenport (4), Justine Henin (3) és Martina Hingis (3).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Drámai döntőben Serena Williams a bajnok
Serena Williams címvédéssel, ötödször is a US Open bajnoka lett vasárnap este az Arthur Ashe stadionban. A döntőben az első és a második kiemelt találkozott (tíz éve nem volt erre példa az amerikai nyílt teniszbajnokságon) és a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Serena Williams
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu