Sarapova visszafoglalta a trónt

Szerző: Siklós Erik jelenti PárizsbólLétrehozva: 2012. június 7. 19:17
Marija Sarapova a szombati női egyes döntő eredményétől függetlenül jövő hétfőtől újra vezeti a világranglistát! A kérdés csak az, hogy újabb uralkodásának a kezdetét Roland Garros-diadallal ünnepelheti-e. A 25 éves szibériai a második elődöntőben a vártnál is simábban intézte el a wimbledoni bajnok Petra Kvitovát: 1 óra 17 perc alatt 6:3, 6:3-ra nyert a negyedik kiemelt cseh ellen. Sarapova játszmánként két-két alkalommal vette fel riválisa adogatójátékát, így az is belefért, hogy a második szettben egyszer ő is elbukta a sajátját. De aggódnia szinte egy pillanatig sem kellett. Az orosz egy év alatt a harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, tavaly Wimbledonban Kvitovától, az idén Melbourne-ben Azarenkától kapott ki a fináléban, szombaton Sara Errani ellen azonban mindenképp ő az esélyes.


Elgondolkodtató, hogy Marija Sarapova először Wimbledonban (2004), aztán a US Openen (2006), majd az Australian Openen (2008) jutott a csúcsra, miközben salakon nem volt képes hasonló sikerre. A sorozat alapján 2010-ben kellett volna megnyernie a Roland Garrost, de már 2008 második felétől hónapokat hagyott ki sérülés miatt és a következő két szezonját ez határozta meg. A visszatérése nem volt egy villám sikertörténet, de haladt előre, vissza oda, ahova tartozik. Jellemző rá, hogy 2003 óta minden évben nyert legalább egy WTA Grand Prix-t, de aki járt a csúcson (már 2005-ben vezette a világranglistát) és Grand Slameket nyert többre vágyik. Az újabb igazi nagy dobásra tehát 2008 óta vár.

A mai Sarapova más, mint a korábbi: régebben füvön és keménypályán hódított az idén salakon tarol. A szezon első három csúcsversenyén (Melbourne, Indian Wells, Miami) döntőt játszott, de a salakos idény beköszöntével eljött az ő ideje. A Roland Garrosra friss stuttgarti és római bajnokként, tehát esélyesként érkezett, annak ellenére, hogy eddig csak kétszer jutott elődöntőbe Párizsban és az rendre a végállomást jelentette neki.

Kvitová ellen csütörtök délután tíz perc kellett neki, hogy felvegye a ritmust. Addig elsősorban a szervájával tartotta magát adogatóként, míg fogadóként nem ijesztett rá a csehre. Aztán kissé váratlanul brékelt és soha nem nézett vissza, esélyt sem adott 3 évvel fiatalabb riválisának. A balkezes Kvitova nem teniszezett rosszul, de nem volt válasza Sarapova adogatásaira, játékára.

"Nagyon jól játszott, sokat fejlődött a játéka, nem csak salakon. Megérdemelten ő a világelső"- ismerte el sportszerűen Petra Kvitová, hozzátéve, hogy reméli, legközelebb nem Sarapova ágán lesz (Melbourne-ben is tőle kapott ki az elődöntőben).

ROLAND GARROS, NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:

Sarapova (orosz, 2.)-Kvitová (cseh, 4.) 6:3, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Budapest bajnoka a Roland Garros döntőse
Az idei francia nyílt teniszbajnokság talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta Sara Errani azzal, hogy az első női elődöntőben 7:5, 1:6, 6:3-ra legyőzte a sokkal esélyesebb Samantha Stosurt. A világranglistán 24. olasz...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu