Sarapova és kaliforniai álmai

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 28. 14:21
Ha kínkeservesen is, de bejutott a negyeddöntőbe Marija Sarapova a kalifornia Palo Altóban rendezett, 721 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán (Bank of the West Classic). Az orosz páholyból figyelheti, Serena Williams lesz-e a következő ellenfele. Nagy álma, hogy 2004 után ismét legyőzze az amerikait, és a fináléban visszavágjon a tavalyi, döntőbeli vereségért a fehérorosz Viktorija Azarenkának.


A második kiemelt Sarapova wimbledoni menetelésének hullámait szeretné meglovagolni, hogy lendületből futhasson neki hazai közönség előtt a US Opennek.

A negyeddöntőbe jutásért alaposan megszenvedett Hantuchovával (a szlovák a döntő szettben brékelőnyben is volt), de két óra tiizenkét perc alatt győzött. Továbbment Bartoli, Agnieszka Radwanska és Cibulkova is, eddig csak két kiemelt búcsúzott (Ivanovics és Görges).

Sarapovának siralmas a mérlege a fiatalabbik Williams-nővér ellen, utoljára 2004-ben tudta felülmúlni, alig várja, hogy visszavághasson Serenának, s úgy tűnik, már most keresztetik egymás útját. Erre egyébként még Torontóban és Cincinnatiban is sor kerülhet US Open előtt.

Nincs irigylésre méltó helyzetben az orosz a 13-szoros Grand Slam-győztes formáját látva, Serena  egy gémet sem engedélyezett az ausztrál Rodionovának az első körben.

Sarapováék ágán találjuk még Agnieszka Radwanskát, aki a Lisicki-Stosur párharc győztesével meccselhet majd az elődöntőért. A felső ágon a papírforma szerint Azarenka-Bartoli elődöntő jöhet létre.

BANK OF THE WEST CLASSIC
WTA-TORNA, PREMIER 721 EZER DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Női egyes, nyolcaddöntő
Sarapova (orosz, 2.)-Hantuchova (szlovák) 6:2, 2:6, 6:4
Bartoli (francia, 3.)-Marino (kanadai) 6:4, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 5.)-Csang (tajvani) 6:4, 3:6, 6:0
Cibulkova (szlovák, 8., szk.)-McHale 6:4, 2:6, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Serena: US Open? Igen! Nem veszíthetek!
Védett ranglistáját kihasználva elindul az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon a 13-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams - erről egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt New Yorkban....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu