Sampras tudja, hogyan nyerhet Murray

Létrehozva: 2012. július 7. 11:56
Pete Sampras hozzászokott, hogy Roger Federer sorozatban állítja be/dönti meg valamelyik rekordját, és ha a wimbledoni Grand Slam-döntőben Andy Murrayt is legyőzi a bázeli zseni, megint odapörköl az egykori klasszisnak – aki viszont ezt egyáltalán nem bánja.


 

Pete Sampras hétszer győzött az All England Clubban, illetve 286 hétig vezette a férfi teniszezők világranglistáját, ami rekordnak számít – vagy lassan már csak számított? Ha ugyanis Roger Federer nyer vasárnap a wimbledoni fináléban, az ott aratott győzelmeket tekintve beéri a nagy elődöt, és az ATP-rangsorban is az élre áll, amivel szintén csúcsot állít be – hogy aztán egy héttel később törvényszerűen meg is döntse.

Mindezek tükrében azt gondolhatnánk, hogy Samprasnél jobban senki sem drukkol Andy Murraynek, csak hogy tovább sütkérezhessen a múlt fényében; a helyzet azonban nem így fest.

„Személy szerint hozzászoktam, hogy Roger megdönti a rekordjaimat, de ő az a fajta ember, akinek ezt megbocsátom. Ha már valakinek meg kell előznie, akkor ő legyen az. Klasszis játékos, a barátom. Nagyon kedvelem” – nyilatkozta az amerikai ikon az Associated Press hírügynökségnek.

A témában a másik érintettet, Federert is megkérdezték Novak Djokovics elődöntőbeli legyőzése után, aki viszonozta a kedvességet, és szuperlatívuszokban beszélt Samprasről. Példaképének tekinti.

„Mindenki tudja, hogy valóságos hős a számomra, és mennyire csodálom, mi mindent elért a teniszben. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a címek számában a nyomába eredhettem. Inspirálóan hatott rám.”

Sampras tizennégy Grand Slam-sikerét például úgy döntötte meg 2009-ben Wimbledonban, hogy az amerikai ott ült és drukkolt neki a centerpálya Királyi páholyában, az iménti szavak tehát nem kizárólag az udvariasság számlájára írhatók.

Ahhoz azonban, hogy újabb csúcsokat másszon meg Federer, nem szabad kiengednie Andy Murray ellen. Sampras szerint nem fog.

„Roger mindig favorit nekem Wimbledonban, s az is lesz a játéka miatt, és mert meg tudja őrizni a hidegvérét. Ez az, amire az embernek hatalmas szüksége van ezen a versenyen.”

Murray viszont az első brit Bunny Austin 1938-as menetelése után, aki döntőzik az All England Clubban. Ha valami, akkor ez némi reményt csillanthat fel a skót előtt.

„Egy nemzet reménykedik abban, hogy végre saját fiuk nyeri a tornát, és ha Andy jól szervál, valamint agresszíven játszik, bármi megtörténhet. Ha viszont passzív marad, úgy hiszem, nincs esélye.”

És hogy jó hírrel is szolgáljunk a derék Pete-nek: 1993 és 1998 között letaszíthatatlan volt a világranglista első helyéről, amit „nagyon nehéz lesz bárkinek is megjavítania” – tette hozzá zárásul Sampras, aki hivatalosan 2003-ban hagyott fel a profi tenisszel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer döntős, és újra világelső lehet!
Roger Federer négy szettben legyőzte Novak Djokovicsot a wimbledoni nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, így a svájci Grand Slam-rekorder kulcsfontosságú döntőt vívhat az Andy Murray - Jo-Wilfried Tsonga meccs győztesével. Ha...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu