Sampras hat év után ismét döntős lehet

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 6. 14:21
Az utolsó napon dől el, hogy Pete Sampras, avagy Cedric Pioline jut a döntőbe, hiszen mindkét teniszező két győzelemmel áll a Londonban zajló BlackRock Masters Tennis elnevezésű tornán. A tizennégyszeres Grand Slam-győztes amerikai péntek este a korábbi világelső Jeremy Bets ellen nyert.



A meccs alig tartott tovább egy óránál, ugyanis ennyi idő kellett Samprasnek, hogy 6:3, 7:6 (7-3)-ra legyőzze kilenc évvel idősebb ellenfelét. A találkozó után az amerikai elmondta, hogy nem számított ilyen kemény ellenállásra.

 

„Sokkal keményebb volt ez a meccs, mint amire számítottam – nyilatkozta Sampras a meccs után. – Jeremy nagyon hatásos teniszt játszik. Remekül szervál még mindig, és a hálónál is jól mozog, ez különösen a második szettben látszott. Úgy éreztem, nekem is nagyon jól ment a játék ezen a napon.”

 

Az amerikai jelenleg két győzelemnél jár, és szombaton délután Cedric Pioline ellen küzdhet meg a fináléba jutásért. Samprasnak jó a mérlege a francia ellen, hiszen mind a kilenc összecsapásukat megnyerte, amelyek közül a legfájóbb vereség az 1993-as US Open-döntő, valamint az 1987-es wimbledoni finálé volt a harminckilenc éves teniszező számára.

 

„Két Grand Slam-döntőt játszottunk korábban. Nagyon tehetséges játékosnak tartom – mondta az amerikai a soron következő riválisáról. – Nagyon nehéz lesz őt megbrékelni, mert a pálya is gyors, és remekül szervál. Ráadásul biztos vagyok abban is, hogy mindenáron le akar győzni engem. Meglátjuk mi lesz a vége.”

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu