Roger Federer a második körbe sétált

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 22. 16:15
Az ötszörös wimbledoni bajnok svájci Roger Federer három játszmában nyert a tajvani Lu Jen-Hszun ellen a füves Grand Slam nyitónapján, és a legjobb 64 közé jutott. A következő fordulóban a spanyol Guillermo Garcia-Lopezzel találkozik.


Nem tesztelték a májusban felavatott új tetőszerkezetet, és igazából Roger Federert sem a centerpálya nyitómeccsén Wimbledonban.

A svájci teniszfenomén nem kezdett lehengerlően a tajvani Lu ellen, négy bréklehetőségét is kihasználatlanul hagyta, sőt, ázsiai riválisa elvette adogatását és 3:2-es vezetéshez jutott. Federer rögtön visszabrékelt és 5:5 után rákapcsolt, behúzta a szettet, hogy a folytatásban már csak róla szóljon a találkozó, a vége: 7:5, 6:3, 6:2 lett

Hatodik wimbledoni címére, nem mellesleg pedig 15. Grand Slam-sikerére hajt a bázeli csillag. Ha ez összejönne neki, akkor a címvédő Rafael Nadaltól a világelsőséget is visszavenné. Érdekesség, hogy Federer utolsó 42 meccséből 41-et megnyert az All England Club füvén, csupán a tavalyi döntőben maradt alul a mallorcai zseni ellen, a világ valaha volt talán legemlékezetesebb teniszcsatájában.

THE CHAMPIONSHIPS, WIMBLEDON 2009 –

TENISZ GRAND SLAM-TORNA, ALL ENGLAND CLUB, FÜVESPÁLYA, 12,55 MILLIÓ FONT ÖSSZDÍJAZÁS

Férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Federer (svájci, 2.)–Lu (tajvani) 7:5, 6:3, 6:2 

 


 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu