RG-rekord felé közelít Federer

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 29. 23:31
Roger Federerre különleges nyolcaddöntő várhat a Roland Garroson, ehhez azonban még le kell győznie a francia Jules Benneteau-t a harmadik fordulóban. Ha ez sikerül, akkor a 900. profi győzelméért küzdhetne (a papírforma szerint egy másik gall, Simon ellen), ami egyben a rekordbeállítást jelentő 58. is lenne a francia nyílt teniszbajnokságon (Nadal 53-nál jár). A nőknél három kiemelt is búcsúzott (Wozniacki, Safarová, Zakopalová), de igazán nagy meglepetés nem született a játéknapon.


Federer számára nem volt több egy jó edzésnél a szerdai meccs az indiai Devvarman ellen (eddig még három órát sem teniszezett Párizsban), de a következő fordulóban már nem lesz ilyen könnyű dolga. Az még hagyján, hogy Jules Benneteau hazai közönség előtt versenyezhet ellene, de kétszer már meg is tudta verni a svájcit korábban, ebből egyszer a francia fővárosban (az ATP-tornán, a Bercyben), egyszer pedig idén, Rotterdamban.

Federer úgy nyilatkozott, tudja, az igazi teszt Benneteau ellen jön pénteken, örül, hogy agresszívan játszott, nem várt az ellenfél hibájára, inkább végig támadó teniszt játszott. Csak négy gémet hagyott a riválisnak.

A nőknél a világelső Serena Williams napra pontosa egy éve, a Chatrier 4. meccsén Virginie Razzanótól kikapott, most egy percig sem kellett ilyesmitől tartania. Egymás után a 26. győzelmét ünnepelhette a szintén francia francia Caroline Garcia ellen.

A Gulbis-Monfils fordulatos csatát hozott, olykor bravúros pontokkal. A franciák féltették a showmant, attól tartottak, a Berdych elleni meccs sokat kivett belőle, de ezzel együtt is felülkerekedett ellenfelén, még ha nehezen is. Tie breakben veszítette el az első szettet, brékhátrányból fordított a másodikban és a harmadikban is, hogy végül behúzza a meccset és bejusson a harmadik fordulóba. Jó Garrosuk lehet a franciáknak, Tsonga is nagy formában van. A nap végére megjött az eső, csütörtökre is juthat bőven az égi áldásból, péntektől viszont szárazabb idő várnak az időjósok.

Címkék: Roland Garros
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu