Rangadót nyert Federer a nyitányon

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 17. 09:05
Sikerrel vette a nehéz első akadályt Roger Federer a 2,43 millió dolláros cincinnati férfi tenisztornán, hiszen két szettben intézte el a US Open 2009-es döntőjében éppen őt legyőző Juan Martín del Potrót.


A torna kétszeres bajnoka bár korábban hatszor legyőzte az argentint, az utolsó két találkozót ellenfele nyerte, a svájci számára a legfájóbb nyilván a két évvel ezelőtti New York-i döntő volt, amikor két pontra volt a trófeától.

Édes a bosszú, és nem is volt annyira nehéz dolga a 16-szoros Grand Slam-bajnoknak, mint ahogy elsőre tűnt, egy-egy brék mindkét szettben elegendő volt számára a győzelemhez, ezzel pedig a visszatérő amerikai James Blake elleni harmadik fordulóhoz.

„Nehéz találkozóra számítottam nyilvánvaló okokból. Fantasztikus első és elég jó második szettet játszottam, nem kellett több a mai napon. Nem hiszem, hogy hagytam Del Potrót úgy játszani, ahogy valójában tud" – mondta később elégedetten a harmadik kiemelt.

A hosszú csúklósérülés után nemrég visszatérő argentin örült, hogy sérülése a múlté és a vereség ellenére bizakodik: „Jobb állapotban vagyok, mint ahogy gondoltam, rendben van a kezem. Közeleg a kedvenc versenyen, készen állok New Yorkra!"

A nőknél bár a hajrában fáradtnak  tűnt, zsinórban 12. győzelmét aratta a vasárnap még Torontóban ünneplő Serena Williams, aki éppen kanadai döntős ellenfelével, Samantha Stosurral találkozik. Győzelmük után Sarapova-Kuznyecova rangadót is rendeznek.

ATP 1000-ES VERSENY, CINCINNATI, 2,43 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA:
Federer (svájci, 3.)-Del Potro (argentin) 7:5, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu