Rafa a világelső, de Nole a világbajnok!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 11. 23:10
Rafael Nadal szettet sem tudott nyerni az ATP-világbajnokság döntőjében, amelyet Novak Djokovics 6:3, 6:4-gyel nyert meg hétfő este a londoni O2 Arenában 1 óra 36 perc alatt. A spanyol a világranglista élén zárja az esztendőt, a vb-cím ellenben továbbra is hiányzik a dicsőséglistájáról – Nolénak viszont már három is van belőle.


 

Nadal lényegében már mindent megnyert, ami számít: Grand Slamet (összesen 13-at, valamennyi borításon legalább egyszer), Davis-kupát (négyet is), illetve olimpiai aranyat, még Pekingben, csak az ATP-világbajnoki cím hiányzott a gyűjteményéből.

Érdekes módon döntőbe is csak egyszer jutott, még 2010-ben, akkor a szebb napokat látott Roger Federer gyűrte le három szettben, 6:3, 3:6, 6:1-re a mostani finálénak is otthont adó londoni O2 Arenában.

Djokovics ezzel szemben kétszer is diadalmaskodott a vb-n a múltban, a Nadal elleni mérlege azonban nem mellette szólt: 16 győzelme mellett 22-szer kikapott tőle, a 2013-as esztendőben pedig 3-2-re vezetett a mallorcai.

Hétfő este ehhez képest alaposan bekezdett a szerb, 3:0-ra elhúzott, 3:1-nél azonban Nadal visszabrékelt, majd egyenlített is. A meccs hullámzott, ennek jegyében ismét Nole percei következtek, és 6:3-mal be is húzta a játszmát. 5:3-ra egy egészen parádés labdamenetet követően alakult az eredmény.

A második játszma elején ismét Nadal bizonytalanodott el, 1:1-nél törvényszerű volt, hogy a háromból legalább egy bréklabdát értékesít Djokovics – a harmadikat csak sikerült. A kamera ekkor pásztázni kezdte a lelátót, a fél Arsenal ott szurkolt Mikel Artetától kezdve Bacary Sagnán át Jack Wilshere-ig – és láthatták, hogy 2:4-nél kis híján elszúrja adogatását a spanyol. Azt még megúszta, a lényegen azonban ez sem változtatott: Djokovics harmadik meccslabdáját értékesítve harmadszorra nyert vb-t, és megvédte a címét. A mallorcai csupán kilenc nyerőt ütött, többek között ez vezetett a bukásához.

A hosszú sérüléséből év elején visszatért Nadal mindettől függetlenül világelsőként zárja az esztendőt, épp Djokovicsot maga mögött tartva, de kettejük különcsatája közel sem ért véget – folyt. köv. 2014-ben!

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ (6 millió dollár, fedett kemény pálya):
Djokovics (szerb, 2.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 6:4




 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu