Nem kudarc, de kár érte: Czink kikapott

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 22. 05:30
Szávay Ági tavalyi mumusa, az őt Wimbledonban és az olimpián is legyőző Zseng megállította Czink Melindát a Melbourne Parkban. Az Australian Open negyedik napján, a 32 közé kerülésért a 25 éves, 22. kiemelt kínai, 2 óra 27 perces csatában 7:6(0), 5:7, 6:3-ra nyert a magyar ellen.


Nem sok kellett volna a bravúrhoz. Az viszonylag gyorsan kiderült, hogy a kitűnő formában teniszező Czinknek van keresnivalója a kínai ellen. Aki szereti a gyors, csihi-puhi teniszt élvezte, amit a nyolcas pályán látott. Mindkét lány az alapvonalról lőtte a labdát, mélyen és pontosan játszva. A látványos kontra csatákból váltakozó sikerrel jöttek ki, de a stratégián egyikük sem akart változtatni, lévén ehhez értenek a legjobban. Így a kérdés az volt, ki bírja tovább, ki hibázik kevesebbet. Játékos, variábilis tenisznek ritkán lehettünk tanúi, de az időnként orkán erejű szélben nem is nagyon lehetett finomkodni. Az első szett rövidítését és a döntő játszma közepét leszámítva teljesen kiegyenlített erők küzdelmét hozta a fordulatos találkozó.


Czink Melinda az elején 2:4-ről fordított 5:4-re és egyre inkább extázisban teniszezett. Hosszan, a vonalakra játszott és az sem hozta zavarba, hogy a nagyon gyors lábú, labdabiztos Zsenget nem lehetett letolni a pályáról: hasonló sebességgel jöttek vissza a labdák.


Az addig mutatott teljesítmény alapján nehéz volt megérteni, hogy vesztette el a tie-break-et nullára. Félő volt, hogy ez kedvét veszi, de alapvetően nem az a típus.
A második játszmában 0:2-nél újra összekapta magát és egyre jobban kezdett játszani. Nem ismert elveszett labdát és a kicsit lepuhult ázsiai fölé került. Úgy tűnt, ezt a felvonást is rövidítés zárja, de a magyar igyekezett elkerülni az újabb orosz rulettet. A kínai röptét rontott (ez a gyenge pontja) 5:5, 30:40-nél és játszma hetedik brékje elégnek bizonyult az egyenlítéshez.


A nap egyre kegyetlenebbül sütött, Zseng el is ment átöltözni. A rózsaszín otthonkáját, fehér, teniszesebb szerelésre cserélte. A rövid szünetben a magyar és a kínai szurkolók hangoltak.


Jól indult a döntő szett: Zseng a harmadik bréklabdánál kettőshibát adogatott. Azt azért lehetett sejteni, hogy ezzel nem dőlt el semmi, mert addig tizenkétszer a fogadó őrülhetett a játék végén. Az igazi problémát azonban nem a statisztika jelentette. Az okozott fejfájást, hogy Czink Melinda sokkal több hibával teniszezett. Az 1:0-ból gyorsan 1:4 lett és bár a magyar nem adta meg magát, nem volt erő az újabb fordulathoz. Az első meccslabdát egy hatalmas tenyeressel még hárította, de a másodiknál a fonák nyesés széles lett.

Fotó: Sporthirado-SE


Czink Melindát több mint egy éve nem láttam teniszezni, tavaly egyik Grand Slamen sem szerepelt a főtáblán, de megkockáztatom, élete legjobb formájában van. Megtanult uralkodni az érzésein, nem káromkodik, mint korábban, sokkal ritkábban veszíti el a fejét. A román Cirstea és a kínai Zseng ellen is kiválóan teniszezett. Ha így folytatja, az idén megjavíthatja eddigi legjobb ranglistahelyezését (64.). A melbourne-i szerepléséért száz pontot kap, amivel február másodikán akár már nyolcvanon belül találhatja magát a világranglistán, négy hét alatt több mint húsz helyet javítva a pozicióján.


Az már kicsit szomorúbb, hogy a mérkőzése után úgy nyilatkozott, haza utazik Los Angelesbe. Azt eddig is lehetett tudni, hogy nem hajlandó szerepelni a magyar válogatottban, a Fed-kupában. Kár, mert vele biztos erősebb lenne a csapat február elején Tallinnban. Egy helyi kolléga kérdésére válaszolva azt mondta, nem konzultált Szávay Ágival a meccse előtt, mert nem is szokott beszélni vele. Az eredményével, a játékával egyébként elégedett, bár azt sajnálta, hogy nem tudott élni a lehetőséggel a döntő szettben, amikor 1:0-ra vezetett brékkel.

A VÉGÉRE EGY TALÁLÓS KÉRDÉS: KI VAN A KÉPEN?
Fotó: Sporthirado-SE. Várjuk a megfejtéseket emailben! ([email protected])

 

NŐI EGYES, 2. FORDULÓ:
S. Williams (amerikai, 2.) Dulko (argentin) 6:3, 7:5
Gyementyjeva (orosz, 4.) Benesova (cseh) 6:4, 6:1
Kuznyecova (orosz, 8.) Malek (német) 6:2, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 13.) Garbin (olasz) 4:1-nél Garbin feladta
Razzano (francia) Schnyder (svájci, 14.) 6:3, 6:1
Cibulkova (szlovák, 18.) Csan (tajvani) 6:0, 6:2
Mauresmo (francia, 20.) Baltacha (brit) 4:6, 6:3, 6:2
Medina Garragues (spanyol, 21.) Coin (francia) 6:1, 6:4
Zseng (kínai, 22.) Czink (magyar) 7:6 (7-0), 5:7, 6:3
A. Bondarenko (ukrán, 31.) Bremond (francia) 7:6 (7-1), 1:6, 6:2
Pennetta (olasz) Moore (ausztrál) 6:4, 6:1
Stosur (ausztrál) Lisicki (német) 6:3, 6:4
Peng (kínai) Karancseva (bolgár) 6:4, 6:0
Martinez Sanchez (spanyol) Amanmuradova (üzbég) 6:2, 6:4
K. Bondarenko (ukrán) Dominguez Lino (spanyol) 7:5, 7:5

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu