Nadal földbe döngölte a Federer-verőt

Létrehozva: 2013. szeptember 5. 09:36
Rommá verte Rafael Nadal azt a Tommy Robredót, aki a US Open szenzációját okozva szettveszteség nélkül búcsúztatta Roger Federert. A salakkirály alig négy játékot veszített és az elődöntője sem tűnik nehezebbnek.


A 17-szeres Grand Slam-győztes ellen 11. mérkőzésén végre megtörte nyeretlenségét a spanyol veterán, így joggal gondolhatta azt, hogy honfitársával szemben hét vesztes összecsapás után most végre szintén elbánhat.

Nem így történt, olyannyira, hogy szinte momentumai sem voltak.

Esélytelenségéről sokat elárul, hogy Robredo első játékát a második szettben, 2:0-s hátránynál szerezte, tehát addigra már nyolcat bukott el zsinórban. Pedig az első labdamenet még az övé volt egy nagy szerva révén, ám onnantól Nadal hatalmas tenyeresei és mindössze 15 ki nem kényszerített hibája ellehetetlenítették honfitársát.

A mallorcai úgy repült tovább, hogy egyetlen bréklabdával szembe kellett volna néznie és immár öt meccset és 16 szettet (egyet ugyanis elveszített Philipp Kohlschreiber ellen) nyert meg úgy, hogy adogatását nem tudták elvenni. Elnézve azt, hogy Gasquet 10 mérkőzésen soha nem verte még meg és a francia 4 óra 44 perces nyolcaddöntős csatája után a nyolc között 3 óra 26 percig teniszezett, erre az elődöntőben sem sok esély lesz.

„Azt hiszem, hogy az idei legjobb mérkőzésemet játszottam a US Openen – summázott a spanyol a röpke 1 óra 42 perces házirangadó után. – Minden nap egy kicsit jobban teljesíteni remek érzés, elődöntős vagyok és boldog."

A nőknél Viktorija Azarenka gondoskodott arról, hogy ne négy 30 év feletti alkossa a legjobb négy mezőnyét, sima 6:2, 6:3-mal hazaküldve a szebb napokat látott szlovák Daniela Hantuchovát. Ellenfele a fináléért a meglepetésre idáig menetelt Flavia Pennetta lesz, míg Serena Williamsre az őt azért mindig megszorongató Li Na vár.

US OPEN, FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Nadal (spanyol, 2.)-Robredo (spanyol, 19.) 6:0, 6:2, 6:2
Gasquet (francia, 8.)-Ferrer (spanyol, 4.) 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Azarenka (fehérorosz, 2.)-Hantuchová (szlovák) 6:2, 6:3
Pennetta (olasz)-Vinci (olasz, 10.) 6:4, 6:1

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu