Meglepetések napja a spanyol fővárosban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 18:26
Mihail Juzsnyij, Carlos Moyá, Fernando Verdasco és James Blake. Ez azon teniszezők sora, akiknek nem hozott szerencsét a keddi nap, és kiestek a 2,27 millió euró összdíjazású madridi fedettpályás férfi tenisztornáról. A Mestersorozat nyolcadik állomásán egy sérülésnek köszönhetően azonban könnyen nyert Andy Murray.


Nem a „sztárok” napja volt a kedd Madridban, hiszen több „nagy név” is búcsúzott a viadaltól.

Elsőként rögtön Mihail Juzsnyij esett ki, miután Jarko Nieminen ellen vesztett három szettben. Az orosz betlije talán nem is annyira meglepő, hiszen a finn korábban szebb napokat is megélt a tenisz világában.

A folytatásban Carlos Moyá kapott ki, és az ő esetében talán nem is az volt a meglepő, hogy Philipp Kohlschreiber ejtette ki, hanem az, hogy a spanyol gyakorlatilag hazai pályán játszott, no meg az, hogy mindkét szettet 6:2-re vesztette el.

A nap talán legnagyobb szenzációja címért Gilles Simon és Mario Cilic vívott nagy csatát, igaz nem egymás ellen küzdött a két versenyző. Előbbi a tizenegyedik helyen kiemelt James Blake ellen diadalmaskodott három szettben, míg horvát „riválisa” a szintén hazai közönség előtt pályára lépő Fernado Verdascót búcsúztatta, aki nem mellesleg tizenharmadikként volt rangsorolva a spanyol fővárosban.

Andy Murraynek nem volt nehéz dolga olasz riválisa ellen, hiszen az első szettet könnyen hozta, míg a másodikban Bolelli sérülés miatt visszalépett, így az idei US Open döntőse könnyen kvalifikálta magát a harmadik körbe.  

Igaz, hogy a legnagyobb sztár, a világelső Rafael Nadal még csak ezután lép pályára a keddi napon, s nem tudjuk milyen eredményt ér el, de ettől még tény marad, rögtön az első körben kiváló teniszezők búcsúztak Madridban.

 

MADRID, FEDETTPÁLYÁS FÉRFI TENISZTORNA:
1. FORDULÓ:
Söderling (svéd)-Serra (francia) 6:3, 6:4
Ginepri (amerikai)-Llodra (francia) 6:4, 6:4
Kohlschreiber (német)-Moyá (spanyol) 6:2, 6:2
Nieminen (finn)-Juzsnyij (orosz) 7:5, 3:6, 6:2
Granollers (spanyol)-Mathieu (francia) 6:4, 6:4
Monfils (francia)-Fognini (olasz) 6:2, 6:4
2. FORDULÓ:
Murray (brit, 4.)-Bolelli (olasz) 6:0, 2:1-nél Bolelli feladta
Simon (francia)-Blake (amerikai, 11.) 3:6, 6:1, 6:4
Cilic (horvát)-Verdasco (spanyol, 13.) 6:2, 6:3

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu