Madridban is Nadal-Federer a döntőért!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 6. 20:57
Miami után Madridban is az elődöntőben ütközik meg egymással idén Rafa Nadal és Roger Federer, ezúttal a világelső hazájában és kedvenc borításán, salakon találkoznak a madridi Mastersen. A svájci világklasszis Robin Söderlinget győzte le a nyolc között két szettben, egy óra 42 perc alatt, 7:6, 6:4-re.


Ez bizony férfimunka volt Roger Federertől, a svájci két szoros szettben jutott túl azon a Söderlingen, aki utoljára képes volt legyőzni Rafa Nadalt salakon, a 2009-es Roland Garros nyolcaddöntőjében.

Elsőrangúan adogatott a nyitó szettben a svéd, esélyt sem hagyott a 16-szoros Grand-Slam győztesnek a brékre, csak akkor, amikor már a szettben maradás volt a tét. Három lehetőséget is kihasználatlanul hagyott azonban Federer, csak a rövidítésben sikerült megtörnie ellenfele ellenállását. Ez már a harmadik tie break volt, amit megnyert a tornán.

A folytatásban nagyon közel állt a 4:2-es vezetéshez Söderling, de nem összpontosított eléggé, s 4:4-nél, egyetlen esélyét kihasználva lesújtott rá a harmadik kiemelt, majd kiszerválta a meccset. 

Tizenhetedik meccsén tizenhatodszor gyűjtötte be ezt a skalpot Roger Király, de következő ellenfelével szemben már nem ilyen szép a mérlege (8:15). Salakon összesen kétszer tudott nyerni Nadal ellen, az egyik alkalommal azonban éppen a madridi döntőben, 2009-ben.

Ötödször mérkőznek a négy között, bő egy hónapja Miamiban is a torna ezen szakaszában csaptak össze, akkor magabiztos, 6:3, 6:2-es győzelmet aratott a mallorcai.

MUTUA MADRID OPEN - ATP WORLD TOUR MASTERS 1000
MADRID, 2.83 MILLIÓ DOLLÁR, SALAK
Férfi egyes, negyeddöntő, ágrajz szerint
Nadal (spanyol, 1.)-Llodra (francia) 6:2, 6:2
Federer (svájci, 3.)-Söderling (svéd, 5.) 7:6 (7-2), 6:4
Bellucci (brazil)-Berdych (cseh, 7.) 7:6, (7-2), 6:3
Djokovics (szerb, 2.)-Ferrer (spanyol, 6.) később

MUTUA MADRID OPEN - WTA PREMIER
MADRID, 4.5 MILLIÓ DOLLÁR, SALAK
Női egyes, negyeddöntő, ágrajz szerint
Görges (német)-Pavljucsenkova (orosz) 6:4, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 4.) -Safarova (cseh) 6:3, 3:6, 6:2
Li (kínai, 6.)-Mattek-Sands (amerikai) 6:4, 3:6, 6:4
Kvitova (cseh, 16.)-Cibulkova (szlovák) 3:6, 6:3, 7:5
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu